Пекар от Ница започна кръстоносен поход за спасяването на „автентичния“

...
Пекар от Ница започна кръстоносен поход за спасяването на „автентичния“
Коментари Харесай

Борбата на един френски пекар за спасяване на автентичния кроасан

Пекар от Ница стартира кръстоносен поход за спасяването на „ достоверния “ френски кроасан от изгубване - на фона на изказванията, че 85% от фамозното тестено произведение, което се купува в хлебарниците, е „ индустриално “, оповестява английският вестник Daily Telegraph.

46-годишният Фредерик Рой, който има скромна пекарна покрай крайбрежната улица в града на Френската ривиера, се оплака, че огромна част от кроасаните и хляба с шоколад, продавани във френските хлебарници, са „ цялостен отпадък “.

“Те напълно не наподобяват и нямат усет на същински кроасани. Лошият кроасан оставя неприятно усещане за националното ни завещание. Искам французите да могат да си купуват кроасан, знаейки, че той е подготвен от подобаващите първични материали “, споделя Рой.

Той упорства за издаването на декрет, който дава специфичен „ обичаен “ етикет на френските кроасани, гарантирайки, че те са приготвени от брашно без добавки, висококачествено масло локално произвеждане и са изпечени в хлебарницата.

Маргаринът е изцяло неразрешен и кроасаните не могат да бъдат притопляни или приготвени от замразено тесто.

След като години наред работил в Америка, Рой споделя: „ Днес може би е по-лесно да намерим същински кроасан в Лос Анджелис, в сравнение с във Франция, а кроасанът е дирек в нашата гастрономия “.

Прочети повече тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР