Педиатри от цялата страна пристигат в Бургас за Юбилейната ХХ

...
Педиатри от цялата страна пристигат в Бургас за Юбилейната ХХ
Коментари Харесай

Водещи педиатри от цялата страна в Бургас за ХХ Научно-практическа конференция

Педиатри от цялата страна идват в Бургас за Юбилейната ХХ Научно-практическа Педиатрична конференция, която ще се организира на 02 -04 септември в Международния конгресен център на Морска гара. Форумът,който ще бъде открит на 2 септември от 18.00 часа на Открита сцена " Охлюва ", се организира годишно, като научно-практическата част се посвещава на избран признак или проблем на педиатричния пациент, който се показва през погледа на всички субспециалности в педиатрията.

Целта е да се резервира и насърчи интегралното и мултидисциплинарно диагностично и лечебно мислене на детските лекари, както и поддържане на тесни контакти с водещи експерти.

Участници в Конференцията са лекари, специализанти и студенти, интересуващи се от тематиката. Лектори на Конференцията ще бъдат водещи експерти от множеството катедри по педиатрия в страната, а сътрудници на събитието са голям брой фармацевтични компании, които ще имат изложбени щандове.

Събитието се провежда от Бургаската педиатрична асоциация, която е член на Българската педиатрична асоциация, с поддръжката на Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз и Община Бургас.

За юбилейното издание на конференцията е подбрана по-обширна тематика за надпис на научната част, като: „ Профилактика в детска възраст – обичаи и съвременен метод. Поглед през всички детски субспециалности “.

За разлика от доста други специалности педиатрията е интегрална клинична компетентност, която се занимава освен с лекуване на детските заболявания, а преди всичко с следене на вярното физическо и нервнопсихическо развиване на детето в другите възрастови интервали, с предварителната защита и профилактиката на заболяванията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР