Печурките са много полезни, защото имат положителен ефект върху здравето

...
Печурките са много полезни, защото имат положителен ефект върху здравето
Коментари Харесай

Яжте печурки за имунитет, богати са на витамин D и са чудесн...

Печурките са доста потребни, тъй като имат позитивен резултат върху здравето заради хранителната си стойност.

„ Те са богати на витамин D, който е извънредно потребен. Липсата на този витамин е обвързвана с отмалялост, нарушено здраве на костите, понижена функционалност на имунната система и нараснал риск от хронични болести, в това число някои типове рак “, споделя диетологът Никол Стефану пред „ Eat This, Not That “.

Изследването, оповестено в професионалното списание " Food Science & Nutrition ", сподели, че посредством постоянна консумация на гъби, вие въвеждате задоволително количество микронутриенти в тялото, без да увеличавате калориите, мазнините или натрия. Печурките са богати на селен, хранително вещество, което има антиоксидантни свойства, помагащо за понижаване на всевъзможен тип инфектиране. Влияят добре и на работата на червата, т.е. на храносмилателната система.

„ Много проучвания демонстрират, че гъбите работят като пробиотици. Те освен усъвършенстват храносмилането, само че и могат да бъдат потребни за хора с диабет. А точно, гъбите имат способността да трансформират избрани чревни бактерии и по този метод да освобождават инсулин от бета клетките на панкреаса “, добавя тя.

Хората, които ядат гъби, по-рядко страдат от меланхолия. Изследователите отдават това на многото биоактивни съединения в гъбите, в това число витамин B12 и антиоксиданти.

„ Поради своите лечебни свойства, гъбите се употребяват за медицина повече от 2000 години. Те съдържат съединения, които провокират имунен отговор на голям брой равнища – сходно на група бойци, които водят седем борби по едно и също време. Гъбите са известни със своята необятна гама от биоактивни съставки, най-вече бета-глюкани, които укрепват имунитета “, заключи експертът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР