Печелейки хиляди с всеки пост, инфлуенсърите имат способността да привличат

...
Печелейки хиляди с всеки пост, инфлуенсърите имат способността да привличат
Коментари Харесай

4 тайни на инфлуенсър маркетинга

Печелейки хиляди с всеки пост, инфлуенсърите имат способността да притеглят огромни аудитории и по този начин да въздействат мощно върху държанието на своите почитатели. Ясно е за какво марките не престават да засипват с артикули и пари към звездите в обществените медии – инфлуенсър маркетингът работи.

Разраснах първата си компания през 2009-а с инфлуенсър маркетинг (тогава даже не беше термин), което подтиква продажбите и сътвори мощна преданост към марката за негативно време. За интервал под 12 месеца от нула стигнахме до милиони доходи, написа Андрю Медъл за изданието Entrepreneur.

Ето и 4 съвета за работа с авторитетните персони в обществените медии, които би трябвало да имате поради.

1. Създавайте дружно с инфлуенсърите си

Инфлуенсърите са директно свързани с марката ви, тъй че се отнасяйте с тях като с такива. Свържете ги с компанията си, като създадете наличие дружно. Вместо просто да им кажете какво да разгласяват, научете повече за тях и аудиторията им и това по какъв начин марката ви се вписва в всекидневието им.

2. Използвайте IGTV като обществен канал

Към 2021 година се планува, че видеата на телефон ще съставляват 78% от целия трафик на мобилни данни според Instagram. Социалната мрежа към този момент пусна инструмента си IGTV, с цел да се конкурира с YouTube. Неразделна част от марката е следенето по какъв начин реагират вашите сътрудници онлайн. Бързо ли стартират да употребяват най-новите платформи? Или са малко по-резервирани и се придържат към това, което знаят?

3. Фокусирайте се върху поколението Z

Милениалите към момента са отпред с покупателна дарба над 200 милиарда $. Въпреки това, поколението Z е напът да се трансформира в най-голямата група потребители към 2020-а и съгласно Millennial Marketing, те към този момент съставляват от 29 до 143 милиарда $ от директните разноски. Детските инфлуенсъри могат да са голяма опция за марките.

4. Инвестирайте последователно

Преди да скочите в инфлуенсър маркетинга, бъдете деликатни да не похарчите целия си маркетингов бюджет за YouTube звезди. Разбира се, да дадете 1 млн. $ на Бионсе, с цел да разгласява за продукта ви, може да доближи до стотици хиляди, само че шумът ще утихне за няколко часа.

Ако можете да платите с продукта си за пускане на акция, това може да е ефикасен метод да въвлечете инфлуенсърите, изключително в случай че те към този момент употребяват марката ви.

Андрю Медъл, бизнесмен, създател и пълководец, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР