Печалбата за първото тримесечие на 2022 г. на Кинтекс ЕАД

...
Печалбата за първото тримесечие на 2022 г. на Кинтекс ЕАД
Коментари Харесай

ДКК с нови разкрития за нарушенията в Кинтекс ЕАД, ще сезира и прокуратурата

Печалбата за първото тримесечие на 2022 година на " Кинтекс " ЕАД е към 17 пъти по-малка в съпоставяне с миналогодишната за същия интервал. Г-н Александър Михайлов е управлявал сдружението еднолично. Това разгласи на конференция в постройката на Министерството на стопанската система и промишлеността Смиляна Нитова, изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания.

На 7 юни новият съвет на шефовете на " Кинтекс " е приел годишния финансов доклад на компанията и доклада за първото тримесечие. " От тях стана ясно финансовото положение на сдружението ", означи Нитова.

Съветът на шефовете на Държавната консолидационна компания е упълномощил на Съвета на шефовете на " Кинтекс " да направи инспекция на положението на сдружението и да направи отчет.

Нитова дефинира като лъжи изказванията на Михайлов, че е сключил доста изгоден договор за " Кинтекс " на стойност 42 млн. евро за експорт на специфична продукция.

Сключвани са контракти за активност, която дублира активността на чиновници от сдружението, уточни изпълнителният шеф на ДКК. Тя дефинира като по-интересни другите контракти, които са сключвани, има такива които преповтарят избрана активност, т.е припокриват активността на един цивилен контракт с различен подобен, който е настоящ.

" Всички сключвани контракти за 6 месеца обратно не са докладвани в Съвета на шефовете, следва извода, че г-н Александър Михайлов е управлявал сдружението еднолично, не е спазвал разпоредбите нито на устава на " Кинтекс " ЕАД, нито за разпоредбите за работа на Съвета на шефовете, не е уведомавал управлението на ДКК за сключваните контракти ", съобщи тя.

Ще сезираме прокуратурата за част от констатациите, изнесени в отчета, изясни Нитова.

Преди дни шефът на държавната компания " Кинтекс " Александър Михайлов разгласи, че напуща поста, отдръпва жалбите срещу уволнението си и прекратявя ръководенето на " Кинтекс ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР