Печалбата от продажбите на нехранителни продукти удари дъното. Британският консорциум

...
Печалбата от продажбите на нехранителни продукти удари дъното. Британският консорциум
Коментари Харесай

Британците изоставят шопинга, предпочитат разходка в парка

Печалбата от продажбите на нехранителни артикули удари дъното. Британският консорциум на търговците на дребно означиха най-малкия растеж, откогато води статистиката (2011 г.) - единствено 0.2% от началото на годината до октомври, написа Би Би Си.

Данните са мотив за терзание в навечерието на Рождество, разясняват от консорциума.

Търговията с облекла на процедура е ударена тежко, се споделя в известието им.

Общият растеж на продажбите, в това число на хранителни артикули, е повишен едвам с 0.2% предишния месец при 2.4% предходната година.

Хората наподобява са предпочели разходките навън и екскурзиите през полугодието пред обиколките из магазините, разяснява изпълнителният шеф на консорциума Хелън Дикинсън.

Данните идват единствено 7 седмици преди Рождество, основен интервал, в който нормално продажбите са най-вече.

Дикинсън счита, че една от аргументите за спада е инфлацията, достигнала най-високите си равнища от над 5-годишен интервал през септември. Това е направило купувачите даже по-предпазливи в преценката какво могат да си разрешат и какво - не, споделя тя.

Няколко вериги за продажба на облекла търпят проваляне в мощната конкуренция на онлайн търговци на дребно като Asos. Във вторник от New Look оповестиха, че имат загуба в размер на 10.4 милиона паунда за шестте месеца до 23 септември. За същия интервал на предходната година те са имали облага от 59.3 млн. паунда.

Миналата седмица Next оповестиха, че продажбите им в магазините на High Street са спаднали със 7.7% за 1 година, считано до 29 октомври.

Търговците се надяват, че пазарът ще се пооживи за Черен петък (тази година той е на 24 ноември) - огромното извършване на покупки при солидни понижения в Съединени американски щати, а към този момент и Англия, стартира след вечеря в Деня на благодарността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР