Пчелинът ни предлага разнообразие не само по отношение на различни

...
Пчелинът ни предлага разнообразие не само по отношение на различни
Коментари Харесай

Кои са предимствата на акациевия мед?

Пчелинът ни предлага многообразие освен във връзка с разнообразни пчелни артикули, само че също и на разнообразни типове мед. Една от опциите за избор е акациевият мед.

Този пчелен мед заслужава по-специално внимание, тъй като значително се отличава от другите типове стандартен мед. Чист артикул се получава мъчно и най-често акациевият мед съдържа в дребни количества прашец от други растения.

Медът от този вид е артикул от производството на пчели с генезис Северна Америка и Европа. Те го събират нектар от цветята на черната акация и го преработват до съответния мед.

Външно медът наподобява съвсем полупрозрачен, носи аромата на акацията и се отличава с този пъстър мирис, както и със сладкия си и внимателен усет.

За разлика от другите типове, медът от акация кристализира по-бавно поради фруктозата, която е по-големи дози. Не се втвърдява дълго и е по-скъп на пазара и поради това му свойство.

В една лъжица мед, съдържаща към 21 г, има 60 калории и 17 г захари. Те са показани както от фруктозата, по този начин и от глюкоза и захароза. Протеините, мазнините и влакнините не се съдържат в меда. Витамините и минералите са показани от витамин С и магнезия.

Този вид съдържа всички преимущества и изгоди за здравето, които има обичайният мед, само че и някои свои неповторими характерности.

Богатство от антиоксиданти в акациевия мед

 Акация

Най-важната от тях е благосъстоянието на антиоксиданти. Те защищават клетките от вредите, нанасяни от свободните радикали и с това укрепват и пазят здравето на цялото тяло.

Основен антиоксидант в акациевия мед са флаваноидите. Те снижават риска от хронични заболявания, включително ракови и сърдечни болести. В наличието му има също и бета каротин, подобряващ мозъчната функционалност и кожата.

Той работи добре и като буфер против развиването на ракови кафези в белия дроб.

Антибактериални качества на акациевия мед

Антибактериалната интензивност на акациевия мед го прави положително лечебно средство. Унищожава бактериите, които разрушават стените на клетките.

Подпомага зарастването на рани

От антични времена медът е средство за лекуване на рани. Като добър антиоксидант и поради антибактериалното си деяние той пречи на развиване на бактерии и възпаление на рани и по този начин подкрепя процеса на зарастване.

Ползи за кожата от акациев мед

 Акациев мед за кожа

Този тип мед е доста сполучлив при акне. Не единствено предотвратява образуването на това съществено кожно неспокойствие, само че може и да го лекува сполучливо, защото унищожава бактериите, предизвикващи акнето.

Лечение при стомашни болести с акациев мед

На всички е известно смисъла на меда при простудни и вирусни болести, за които акациевият мед също дава своя принос, само че тъкмо този тип е подобаващ като спомагателна терапия при гастрити и язви на стомаха и дванадесетопръстника. Разтвор от меда облекчава болките в червата, когато се взима на гладно.

Укрепваща роля на акациевия мед за зрението

 Кои са преимуществата на акациевия мед?

Каротинът, тиаминът и витамин С в оптимално съответствие в акациевия мед имат благотворно влияние върху зрението. Подобряването на зрителната заостреност не е единственото преимущество на използването на меда, тъй като той подкрепя и акомодацията на очите в тъмното и укрепва лещата на окото.

Тъй като съдържа най-много фруктоза от захарите акациевият мед е подобаващ и за диабетици.

Вижте още здравни предписания с мед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР