„Пазете мира, разпространявайте мира“. Това е посланието, с което папа

...
„Пазете мира, разпространявайте мира“. Това е посланието, с което папа
Коментари Харесай

Папа Франциск за 24 май: Българите почитат традицията, която гледа към бъдещето

„ Пазете мира, разпространявайте мира “. Това е посланието, с което папа Франциск посрещна във Ватикана българската парламентарна делегация във връзка на 24 май.

„ Вие сте народ с доста дълга история и дълбока вяра”, съобщи папа Франциск. По думите му българите почитат традицията, която гледа към бъдещето.

Главата на римокатолическата черква е приел на визита в Апостолическия замък ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Светият отец е подарил на ръководителя на Народното събрание железна статуетка с гълъб, който държи маслинова клонка. В основата на статуетката е написано посланието „ Пазете мира, разпространявайте мира “.

Снимка: Пресцентър на Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е дарила на Главата на римокатолическата черква имитация на парламентарния звънец, с който е намерено Учредителното заседание и фототипни издания на Търновската и Сребърната конституции. Поводът е годишнината от приемането на първия ни главен закон.
Снимка: Пресцентър на Народно събрание

По време на срещата папа Франциск е благодарил за гостоприемството и за сърдечното и топло отношение на българския народ, показано по време на визитата му в България.

Бях разчувствуван доста от тези 249 деца, които получиха първо причестяване в Раковски, показва папа Франциск и прибавя, че е бил впечатлен от личността на българския патриарх Неофит, който е човек на вярата и смирението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР