Пазаруващите днес имат по-голям избор от всякога. Модерните технологии им

...
Пазаруващите днес имат по-голям избор от всякога. Модерните технологии им
Коментари Харесай

Капаните на пазаруването – от какво да се пазим



Пазаруващите през днешния ден имат по-голям избор от всеки път. Модерните технологии им оказват помощ елементарно да намерят това, което желаят, да съпоставят цените и даже да пазарят непосредствено от телефона си. Модерните технологии обаче също по този начин ни трансформират в гневни консуматори, които желаят да купуват още и още без оглед на това дали имаме потребност от продукта или не, уточни в онлайн материал Yahoo.

Предлагаме да видите 6 от най-често срещаните клопки при извършването на покупки и препоръки за това по какъв начин да ги избегнете.



1. Натрапчивото извършване на покупки като занимание или спорт

Американският финансов специалист Галя Гишън споделя, че хората потеглят към магазините основно по три аргументи: по табиет, тъй като има ликвидация или тъй като са отегчени. " Много рядко хората пазарят, тъй като в действителност се нуждаят от нещо ", споделя Гишън, добавяйки, че доста пъти същите тези консуматори не са си създали сметката, с цел да дефинират дали могат даже да си разрешат техните покупки. Гишън предлага битката с желанието да се пазари в свободното време да стартира със основаването на седмичен бюджет, който оставя настрани пари за неопределени разноски. Също по този начин тя предлага вместо да тръгваме по магазините в свободното време, да се забележим с другари и да отидем на разходка в парка.

2. Море от онлайн покупко-продажби

Истинските шопинг фанатици не стопират единствено тъй като не могат да стигнат до магазина. За тях е като че ли основано интернет пространството, което нанася съществени вреди на техния портфейл. Много потребителски уеб страници изпращат бюлетини с новите си артикули и вършат допустимо извършването на покупки единствено с едно кликване върху мишката. Финансовият създател Питър Белагус предлага на тези, които не могат да се оправят с изкушението, да се отпишат от бюлетините и даже да закрият онлайн сметките си.

3. Желанието да притежаваме най-новите технологии

Освен за една доста характерна публика, която се нуждае от по-адаптивна конферентна връзка, за останалите консуматори не съществува огромна разлика дали ще имат iPad или iPad 2. Въпреки това, хиляди хора са прекарвали половината си нощ на опашки, с цел да бъдат първите, които ще имат най-новата софтуерна джаджа. Преди да го извършите, идващия път се замислете за разликата, която ще внесе новият артикул в живота ви. Съществена ли е тя? Има ли я въобще с изключение на обстоятелството, че ще изпразни джоба ви?

4. Да похарчим повече, с цел да спестим време

Това е една от най-често срещаните неточности в нашето всекидневие. Тя се среща най-много при покупките на храна и артикули за бита. Ние сме подготвени да дадем повече пари единствено и единствено да не се постанова да нарежем салатата си сами или да сглобим новия долап. Опитайте да тръгнете по сложния път на смяната, като започнете да вършиме тези неща сами.

5. Пазаруване на марки

Понякога си заслужава да купувате марки, от време на време не. Брандът не всеки път е най-хубавият индикатор за качеството. „ Имахме четири сина. Можехме да си позволим да купим 2 чифта обувки за тенис междинен клас на шест месеца или един чифт по-висок клас. Купувахме по 1 чифт, тъй като си заслужава да инвестираш в артикул, който е дългогодишен. Но що се отнася до стоките с по-шороко приложение, не слугувам на марките”, споделя Ели Кей създател на книгата „ 60-минутна подготовка за пари”.

6. Купувайте нужни артикули

Имате ли движимости, които в никакъв случай не сте употребявали, само че сте ги купили просто тъй като са били на доста примамливи цени? Това са жертвите на тоталната ликвидация. Най-често този сюжет се разиграва около празниците, когато има огромни разпродажби. Хората пълнят чантите с артикули, които може би в миналото ще им потрябват. После множеството от тези артикули съберат прахуляк в шкафовете.

От manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР