Тъй като разходите за връщане в училище нарастват, експертите предоставят съвети, които да помогнат на семействата да спестят

...
Пазаруването обратно в училище е излет, който може да изпълни
Коментари Харесай

Пазаруването обратно в училище е излет, който може да изпълни родителя с ужас, а тази година идва с по-стръмно от -обичайна цена.

Наушийн Асиф заведе дъщерите си, Мариам и Миша, да пазаруват за доставки, като същевременно маркира артикули от собствения си списък. Майката от Тексас също е учител и сама плаща за някои предмети в класната стая.

Тя каза пред CBS News, че трябва да включи тези допълнителни консумативи в семейния си бюджет.

Цената на училищните пособия са се повишили с почти 24% през последните две години, според Бюрото по трудова статистика.

„Не става дума само за самите училищни пособия, поотделно“, отбеляза Асиф. „Нашите комунални услуги се повишиха. Нашите, разбирате ли, само бензинът, данъците. Всичко се повиши.“

Дори с отстъпка за учител тя похарчи почти 1000 долара за консумативи за дъщерите си и класната си стая.

Експертите казват, че семействата, които искат да спестят, трябва да знаят, че не е нужно да купуват всичко наведнъж. Например, зимните дрехи могат да бъдат закупени през есента, когато са склонни да бъдат намалени. Сделки могат да бъдат намерени и на сайтове като Facebook Marketplace и други магазини за препродажба, които продават леко използвани дрехи. За скъпа електроника, като лаптопи, експертите препоръчват да пазарувате от разпродажбите в Деня на труда.

Редакторът на сделките на Consumer Reports Саманта Гордън каза, че Google Пазаруване е полезен инструмент и за дрехи и училищни пособия.

„Ще ви дадат всички различни опции, за да можете да направите интелигентния избор“, каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР