Пазарната капитализация на Chevron за пръв път в историята тази

...
Пазарната капитализация на Chevron за пръв път в историята тази
Коментари Харесай

За пръв път в историята: Капитализацията на Chevron изпревари тази на Exxon Mobil

Пазарната капитализация на Chevron за пръв път в историята тази на Exxon Mobil, откакто първата завърши придобиването на Noble Energy в договорка на стойност 4,1 милиарда $, съобщи Reuters.

Така цената на колоса доближи 142 милиарда $ в края на комерсиалния ден през вчерашния ден, а тази на Exxon Mobil възлиза на 141,65 милиарда $, демонстрират данни на Refinitiv. След сливането с Noble Energy, акциите на Chevron набъбнаха с 2,04% в границите на дни, изпреварвайки доста покачването на главния си съперник от 0,3%.
 Chevron изтегли американските си чиновници от Ирак
Първа щатска компания изтегли чиновниците си от Ирак

След нападението в Багдад

Chevron обаче не просто усилва портфолиото си от притежавани бизнеси, а през годината намали дейностите си в мегапроектите, в които взе участие, и се концентрира върху орязване на разноските си до края на годината в подтекста на ниските цени на петрола, пандемията и рецесията.

Въпреки това от началото на годината акциите на Chevron се свиха с цели 38%, а тези на Exxon, която беше свалена от Dow Jones Industrial Average, - с 52%. Причината е, че вложителите загърбват от ден на ден петролните компании и се насочват към по-чисти горива. Затова и енергийният бранш е най-слабо представящият се в показателя S&P 500 от началото на годината.
 Петролната компания Chevron оперира във Венецуела от век. Сега е принудена да напусне
Петролната компания Chevron оперира във Венецуела от век. Сега е принудена да напусне

Това се дължи на глобите на Тръмп против режима на Мадуро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР