Пазарната капитализация на Apple се сви рязко на 3 януари

...
Пазарната капитализация на Apple се сви рязко на 3 януари
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Apple падна под $2 трилиона за пъпви път от 2021 година

Пазарната капитализация на Apple се сви внезапно на 3 януари 2023-а, продължавайки спада от предходната година. По този метод оценката на производителя на iPhone падна под $2 трилиона за първи път от юни 2021 година, оповестява Reuters.

Последната ликвидация се случва близо година, откакто Apple стана първата компания, достигнала пазарна капитализация от $3 трилиона. Нейните акции поевтиняваха с 4% до $124,60 в последния час на търговията в Ню Йорк на 3 януари, откакто анализаторът от Exane BNP Paribas Джеръм Рамел намали рейтинга на книжата до " неутрални ", намалявайки целевия таргет до $140 от $180 преди този момент, излиза наяве от данни на Refinitiv Eikon.

Рамел понижи задачите си за доставка на iPhone за фискалната 2023 година до 224 милиона броя - от 245 милиона броя по-рано, отразявайки проблемите във веригата на доставки при подизпълнителя Foxconn и потребителите, които лимитират разноските за телефоните от висок клас.
 По-слаби коледни продажби на iPhone? JPMorgan понижава ценовата прогноза за акциите на Apple
По-слаби коледни продажби на iPhone? JPMorgan понижава ценовата прогноза за акциите на Apple

$190 на акция

При настоящата цена на акциите на Apple оценката на компанията възлиза на $1,98 трилиона - малко повече от тази на Microsoft, която сега доближава $1,78 трилиона.

Технологичните колоси

Комбинираната пазарна оценка на Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet и Meta в този момент съставлява към 18% от показателя S&P 500. Това е спад от цели 24% по отношение на 2020 година.

Подчертавайки терзанията на вложителите, че забавящата се световна стопанска система и ускорената инфлация може да навредят на търсенето на устройства на Apple, анализаторите чакат компанията да регистрира спад на приходите от 1% за четвъртото тримесечие на годината.

Това би бил първият тримесечен спад на приходите на Apple от началото на 2019 година.
 Колко милиарда $ ще
Колко милиарда $ ще " коства " на Apple намаляването на произвеждане на iPhone

Предприятието в град Джънджоу на тайванската Foxconn Technology Group бе сполетяно от редица трудности
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР