Пазарлъкът и извиването на ръце във властта чрез новото споразумение

...
Пазарлъкът и извиването на ръце във властта чрез новото споразумение
Коментари Харесай

Сглобката на война за ДАНС

Пазарлъкът и извиването на ръце във властта посредством новото съглашение на ГЕРБ за работа с десницата не е единствено за регулаторите и новите министри, а за надалеч по-важната тематика за двете фракции в ръководството – спецслужбите.

 

От много време сред Бойко Борисов и „ Промяната ” тлее напрежение поради безапелационното искане на Кирил Петков за „ промени в ДАНС и службите ”, зад което съгласно ГЕРБ прозирал напън негови хора да бъдат назначени за шефове на силовите ведомства.

 

Депутати мълвят, че не Кирил Петков, а татко му Петко, прочут като „ баща Петко ”, натискал лостове, с цел да сложи за началник на родното ФБР депутата Петър Петров. Бившият шеф на бранш „ Сигурност ” в кабинета „ Петков ” към този момент е депутат на мястото на Лена Бориславова. Знае се, че той е и доста непосредствен до фамилията на Кирил Петков и в частност до втрещяващият баща Петко.

 

Кирил Петков с Кирил Ценкин (на заден план), който го охраняваше, до момента в който бе министър председател

Борисов пък не давал да се издума „ Промяната ” да постави ръка на службите, откакто под носа на ГЕРБ министър Асен Василев се гласи да присвои под една шапка Национална агенция за приходите и организация „ Митници ” – секторите, виновни за приходите в хазната и към този момент следени еднолично от Политическа партия. Татко Петко желал да постави и ръка на НСО, макар че структурата е подчинена на президента Румен Радев, но шефът на службата за защита се предлага на президента от изпълнителната власт.

 

За нов шеф на НСО от „ Промяната ” пробутват Кирил Ценкин – дълготраен охранител на ВИП-овете в Народното събрание и персонална защита и на Кирил Петков – Просто Киро, до момента в който беше министър председател. Ценкин даже стигна високата служба зам. вътрешен министър, а издигането си дължал само на близостта му до семейство Петкови.

 

За негово вице в службата за защита пък баща Петко упорствал да сложи Васил Марков – втори гард от екипа, охраняващ синковеца му. Лично Петко Петков изпрати точно Марков да поучава премиера в оставка Николай Денков по сигурността, а съгласно чиновници на Министерски съвет – да е очи и уши на семейството Петкови какви ги прави министър председателят.

 

Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров 

Всичко това било допълнително за ГЕРБ и в частност водача Борисов, който брани със зъби и нокти актуалните шефове на ДАНС и НСО. Лидерът на ГЕРБ и фракцията на Петков се чака да имат сериозен конфликт по отношение на бъдещето на службите по време на разискването на съглашението точно поради ламтежите на баща Петко, предсказват депутати.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР