Пазарите за стоки втора употреба в Европа ще увеличат трафика

...
Пазарите за стоки втора употреба в Европа ще увеличат трафика
Коментари Харесай

Подарък втора употреба? 64% от европейците казват „да“

Пазарите за артикули втора ръка в Европа ще усилят трафика си по Коледа, защото потребителите считат да понижат разноските си през този празничен сезон.

Това са изводите от на групата за онлайн разгласи Adevinta, представено от Euronews.

Проучването, извършено измежду 5000 европейски консуматори в Белгия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия и Испания, открива, че половината от всички интервюирани възнамеряват да харчат по-малко тази Коледа заради високите разноски за живот.

64% от европейските консуматори обмислят да пазарят втора ръка през този празничен интервал.

Най-често посочваните аргументи за това са нуждата семействата да спестят пари (47%) и желанието да пазарят по-устойчиво (37%).

За съпоставяне, предходната година близо една трета (32%) от европейските консуматори са се обърнали към пазара на артикули втора ръка за своите коледни покупки.

Една четвърт от потребителите, които тази година се ориентират към пазара на артикули втора ръка, споделят, че обичат да подаряват ретро или носталгични предмети.

Въпреки това някои европейци към момента имат запаси към подаръците втора ръка. Повече от една трета (35%) от тези, които предходната година не са купували движимости втора ръка, декларират, че избират да купуват чисто нови.

" Както демонстрират данните, някои хора към момента имат настройката " новото е най-хубаво ", тъй че има какво да се направи, с цел да се трансформират усещанията, с цел да се насърчи смяна към по-устойчиво и стопански дейно държание ", споделя Пол Хайман, началник на отдела за търговия в Adevinta.

Нежеланите дарове са един от най-неприятните аспекти на празничния интервал. Две трети от потребителите декларират, че са получили чисто нов подарък, от който не са имали никаква изгода или просто не са харесали.

Обнадеждаващо е, че само  6% от интервюираните декларират, че са изхвърлили нежеланите предмети.

Хората са по-склонни да задържат нежеланите дарове без значение, че не ги харесват. Докато 28% са задържали предмети, знаейки, че в никакъв случай няма да имат изгода от тях, по-малко от една четвърт (23%) са продавали нежелани предмети онлайн.

Една трета (33%) оповестяват, че са запазили даден предмет, ако стане потребен, а сходна част от хората са подарявали нежелани предмети на по-късен стадий (30%).

" Вместо да задържат нежеланите дарове, пазарите за търговия втора ръка разрешават на потребителите да дадат нов живот на тези предмети и да се освободят от безпорядъка, като в същото време дават опция за генериране на спомагателни средства в следпразничния интервал, когато бюджетите са лимитирани ", добавя Хайман.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР