Пазарджишкият Окръжен съд върна за ново разглеждане на прокуратурата обвинителния

...
Пазарджишкият Окръжен съд върна за ново разглеждане на прокуратурата обвинителния
Коментари Харесай

Фалстарт на делото срещу кмета на Батак Петър Паунов


Пазарджишкият Окръжен съд върна за ново разглеждане на прокуратурата обвинителния акт против кмета на община Батак Петър Паунов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Причината – в обвиняването не се показва кои служебни отговорности не е извършил градоначалникът и с какво е превишил пълномощията си. Съдът върна обвинителния акт за премахване на позволени процесуални нарушавания от държавното обвиняване. Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

Петър Паунов е упрекнат, че в качеството си на кмет е съставил акт за частна общинска благосъстоятелност, с което е трансформирал собствеността на аграрен парцел от държавна в общинска частна благосъстоятелност. Той обаче не се е съобразил с влезнало в действие решение на Районен съд - Пещера, от 12 юни 2014 година, с което парцелът е приет за благосъстоятелност на страната посредством Министерството на земеделието, храните и горите. Според прокуратурата задачата на кмета е била да бъде облагодетелствана Община Батак с 2 400 лв. и да аргументи щета на страната.

Според юриста му Виктор Михайлов договорката за държавната земя е развалена от Община Батак посредством съглашение с купувача Маргарита Теодосиева и парите са й върнати.

Петър Паунов е упрекнат, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Батак е внесъл предложение до ръководителя на Общинския съвет в Батак за продажба на земята и по този метод е превишил пълномощията си да се разпорежда с парцели, които са държавна благосъстоятелност. Съдът обаче откри основни процесуални нарушавания - в обвинителния акт не се показва с конкретика кои служебни отговорности не е извършил градоначалникът и с какво е превишил пълномощията си. Това стана причина арбитър Ирина Джунева да върне делото още веднъж на прокуратурата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР