Пазарджишката Районна прокуратура привлече като обвиняем П.В., на 35 г.,

...
Пазарджишката Районна прокуратура привлече като обвиняем П.В., на 35 г.,
Коментари Харесай

Откриха 54 афганистанци в микробус на Тракия край Пазарджик

Пазарджишката Районна прокуратура притегли като обвинен П.В., на 35 година, за това, че за имотна полза подкрепил 54 чужденци – жители на Афганистан, да преминат нелегално през страната. Сред тях имало и малолетни.

Превозвачът и неговите пасажери били хванати на 16 март към 9 часа, на автомагистрала „ Тракия ", на 67-ия километър, където полицейски патрул спрял за инспекция товарен автомобил /микробус/, марка „ Мерцедес “, ръководен от П.В., на 35 година, български жител. Колата се движела в посока към София. При осъществената инспекция било открито, че в товарната част на микробуса пътували 54 чужденци – жители на Афганистан, всички мъже.

Сред тях имало и два момчета, ненавършили 16 години. Веднага е бил известен дежурен прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. Установено е, че чужденците били качени в автомобила в региона на област Ямбол. Те трябвало да стигнат до София, а оттова да продължат за Сърбия. Автомобилът е благосъстоятелност на П.В. и е конфискуван като материално доказателство по досъдебното произвеждане.

Обвиняемият П.В. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР