Пазарджик. Продължава контролът по спазване на Закона за бурките, който

...
Пазарджик. Продължава контролът по спазване на Закона за бурките, който
Коментари Харесай

ОД МВР – Пазарджик: Продължава контролът по спазване на Закона за бурките, който забранява носенето на облекло, прикриващо лицето

Пазарджик. Продължава контролът по съблюдаване на Закона за бурките, който не разрешава носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето на изповядващите ислям жители. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пазарджик от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи връзка със сигнали на слушатели на радиото, че пазарджишки роми, изповядващи ислям, носят медицински маски върху бурките си, с цел да скрият съзнателно лицата си. Тези дами са забелязвани в разнообразни краища на Пазарджик и в огромните търговски вериги и нямат връзка с лечебните заведения, където вероятно могат да са пациенти.
Досега в Пазарджик са наложени към 10 административни акта за неспазване на Закона за бурките. Предвидената санкция за нарушителите е в размер на 300 лв., а при всяко последващо нарушаване глобата е 1 000 лв.. Служителите от сектора в пазарджишкия квартал „ Изток ” работят интензивно по съблюдаване на Наредбата за публичния ред в Община Пазарджик, прецизират от Областната администрация на Министерство на вътрешните работи. Разпоредбите на закона няма да се ползват, в случай че носенето на облеклото се постанова по здравословни аргументи, от характера на упражняващата специалност, в границите на спортни, културни и просветителни или други сходни прояви, в молитвените домове на записаните вероизповедания и когато със закон е открито друго. При приемане на сигнали за носене на медицински маски за прикриване на лицата на мюсюлманските дами ще бъдат налагани наказания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР