Пазарът на луксозни имоти в Милано процъфтява. Причината е, че

...
Пазарът на луксозни имоти в Милано процъфтява. Причината е, че
Коментари Харесай

Новата инвестиционна дестинация на богаташите

Пазарът на първокласни парцели в Милано процъфтява. Причината е, че банкери – мениджъри на фондове и частни вложители най-вече от Лондон, се стичат във финансовия център на Италия.

През 2017 година италианското държавно управление стартира да дава великодушни данъчни тласъци за привличане на новопристигнали. Това оказа помощ за насочването на пазара на недвижими парцели в Милано към сегмента от висок клас, изключително откакто градът се трансформира в известна дестинация за пренасяне на финансови служащи, напускащи Лондон след Брекзит.

Милано претърпя нещо като подем през последните години със завършването на няколко огромни плана за градско възобновяване. В очакване на Световното ревю през 2015 година, градът и организациите за недвижими парцели трансформираха порутената Порта Нуова и остарелия панаир на Милано в елегантни съвременни забележителности, предизвиквайки развиването на нови първокласни жилищни, търговски и бизнес региони.

 Новата капиталова дестинация на богаташите

Част от привличането е географско: Милано е на 1 час полет от финансовия център на Франкфурт и на по-малко от 2 часа от Лондон. Освен това е на 2 часа от средиземноморския бряг и на към 1 час и половина с кола от алпийските ски курорти.

„ Милано е ужасно място за пренасяне. Това е финансовият център на страната, той е добре обвързван с главните транспортни центрове на континентална Европа и предлага първокачествен метод на живот “, споделя Джовани Рафа, частен банкер в Credit Suisse Group AG, който се реалокира в ломбардската столица в края на 2021 година след 16 години в Лондон.

Според уеб страницата за недвижими парцели immobiliare.it цената на първокласните недвижими парцели в Милано е повишена с 25% през шестте месеца, приключващи през ноември 2022 година Това е доста нарастване спрямо интервала от 2019 година до 2021 година, когато междинните цени на първокласните парцели в Италия са се повишили единствено с 2%. Времето за доставка на жилища от висок клас също се свива – сега те остават на пазара приблизително малко повече от два месеца – по-малко, в сравнение с преди пандемията.

 Новата капиталова дестинация на богаташите

След излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз някои от най-големите банки в света бяха принудени да реалокират търговците от Обединеното кралство в континентална Европа. Докато италианските банки като UniCredit SpA и Mediobanca SpA бяха първите, които репатрираха чиновници в Милано, техните интернационалните сътрудници в този момент следват образеца им.

Goldman Sachs реалокира търговци от Лондон в града в Северна Италия, а капиталовите компании Certares, Eisler Capital UK и Andera Partners отвориха магазини в Милано през последните няколко години. През 2021 година броят на високоплатените лица в Италия, избрани като чиновници, печелещи повече от милион евро годишно, се е нараснал до 351 през 2021 година, съгласно нов отчет на Европейския банков орган, което е с 88% повече от година по-рано.

Основната изгода за богаташите, обмислящи да се реалокират в Италия, са данъчните тласъци, които дават на новодошлите опцията да заплащат закрепена ставка върху приходите си, извоювани в чужбина, или необлагаеми суми до 70% от приходите им за 5 години.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР