Пазарът на луксозни имоти отчита ръст от 21% тази годинаВремето

...
Пазарът на луксозни имоти отчита ръст от 21% тази годинаВремето
Коментари Харесай

Модерният човек иска високотехнологичен дом

Пазарът на първокласни парцели регистрира растеж от 21% тази година

Времето за взимане на решение за покупка на първокласен парцел у нас се е скъсило на половина от началото на годината, съобщи Весела Илиева – ръководещ сътрудник на Unique Estates

„ Днешното жилище на фантазиите е „ дом на бъдещето ” – оборудван с най-модерни технологии, с „ умни ” системи за дистанционно управление на достъп, осветяване, отопление и улеснения, показа Стефани Пфефър Антон, изпълнителен вицепрезидент на Luxury Portfolio – най-голямата платформа за първокласни парцели в света, на конференция в София през седмицата.

По неговите думи, модерният човек желае да получи комфорт на рационална цена, той избира и купува бързо, изключително във връзка с високотехнологичните домове, от които пазарът изпитва дефицит в международен мащаб.

„ Година след присъединението на българския пазар към мрежата на Luxury Portfolio посредством партньорството ни с Unique Estates отчитаме мощен интерес на интернационалните купувачи за избор на частен парцел или с капиталови планове в страната. Причина за това са стабилната икономическа среда и позитивнияг растеж на пазара във високия сегмент парцели ”, показа Крис Дийц, вицепрезидент Глобални интервенции в Luxury Portfolio.

Интересна наклонност, съгласно него е, че и редица българи се насочват към интернационалния пазар, където търсят своето ваканционно жилище или преференциална покупка.
още по тематиката
У нас пазарът на първокласни парцели регистрира междинен растеж от 21% на продажбите и 4% на наемите за интервала януари – септември 2017 година, както и извънредно деен летен сезон за запитвания и покупко-продажби. Според ръководещия сътрудник на Unique Estates – Весела Илиева, времето за взимане на решение за покупка се е скъсило на половина от началото на годината, като срокът за продажба на един парцел на пазарна стойност е сред 1 и 3 месеца.

„ Цените остават постоянни поради лимитираното предложение на качествени парцели, което слага продавачите в мощна позиция. Пазарът е в очакване на идни нови планове към средата на 2018 година, съобразени с критериите на актуалния покупател ”, разяснява Илиева.

Интересът на осведомения и деен покупател е ориентиран към къщи с съвременна архитектура в затворени комплекси, към пентхаус жилища с повърхност над 400 кв.м, към първокласни здания, чиито жилища са с високи тавани и просторна, красива панорама. На пазара се търсят и така наречен „ трофейни парцели ” – емблематични жилища на доста високи цени, както и независими къщи с огромни дворове, демонстрират още данните на Unique Estates.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР