Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа,

...
Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа,
Коментари Харесай

Ли Къцян от София: Китай ще намалява митата за европейски стоки

Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа, а държавното управление ще понижава митата за импорт на европейски артикули. Това обяви китайският министър-председател Ли Къцян при откриването на бизнесфорума от самодейността 16+1 в зала 1 на НДК. 

" Насочени сме към отваряне на пазара на Китай, тъй като това е значимо както за Европа, по този начин и за Китай. Ще се придържаме към бизнес разпоредбите и ще понижаваме митата за импорт, с цел да се възползваме дружно от опциите за напредък ", посочи Ли Къцян.

Китай демонстрира интерес към всевъзможни качествени европейски артикули, изключително към земеделската продукция от Европа, означи още той в словото си пред министър председателите на 16 страни от Централна и Източна Европа, както и представители на Европейски Съюз, които са поканени да вземат участие във форума от домакина Бойко Борисов.

Отношенията на Китай с страните от Централна и Източна Европа са постигнали триумф и прогрес, даже на фона на световната финансова и икономическа рецесия и по време на световното възобновяване, сподели още Ли Къцян.

" Постигна се бързо развиване на връзките съпоставено с някои други страни. Търговията в първите 5 месеца на тази година се е нараснала с 24,5% сред Централна и Източна Европа и Китай.  Това е вдъхновяващо, само че има пространство и благоприятни условия за развиване. ", акцентира той. Китайският министър председател посочи и растежът на туризма в страните от Централна и Източна Европа с десетки проценти поради китайските туристи.

Европа е значима в световен мащаб за мира и развиването. Ако Европа бъде отслабена, това ще бъде неприятно и за Китай, декларира Ли Къцян. 

Той обърна внимание на отвореността на платформата 16+, както и на опциите за финансиране на плановете, което може да стане в съдействие с Китай, Световната банка и други институции. 

Китайският министър председател съобщи още, че разчита на бистрота при търговете и процедурите При равни условия китайската страна ще може да предложи планове евтино, уточни Ли Къцян. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР