Пазарът на генеративен изкуствен интелект като ChatGPT ще нарасне над

...
Пазарът на генеративен изкуствен интелект като ChatGPT ще нарасне над
Коментари Харесай

Bloomberg прогнозира, че през следващите 10 години пазарът за генеративен изкуствен интелект ще нарасне до 1,3 трилиона долара

Пазарът на генеративен изкуствен интелект като ChatGPT ще нарасне над 30 пъти до 1,3 трилиона $ до 2032 година, пресметнаха анализатори на Bloomberg. Те смятат, че пазарът ще претърпи избухлив напредък, който може да промени радикално метода на действие на софтуерния бранш.

Според показания при започване на тази седмица отчет на анализатори от Bloomberg Intelligence приходите на пазара на генеративен изкуствен интелект до 2032 година могат да набъбнат до 1,3 трилиона $. Това е 32 пъти повече, в сравнение с този пазар е генерирал през 2022 година, когато приходите са възлизали на 40 милиарда $.

Bloomberg пресметнаха, че секторът може да нарасне с общ годишен ритъм на напредък (CAGR) от 42% за интервала от идващите 10 години, което изяснява огромното търсене на инфраструктура за образование на невронните мрежи, както и на моделирани с изкуствен интелект устройства, рекламни и други услуги.

Пазарът на инфраструктурата за образование на изкуствения разсъдък може да доближи стойност от към 247 милиарда $ до 2032 година, предвижда Bloomberg. Приходите от цифрова реклама могат да доближат 192 милиарда $ до този миг, а приходите от сървъри за изкуствен интелект – 134 милиарда $, се споделя в отчета. Основните бенефициенти най-вероятно ще бъдат облачното поделение на Amazon, Alphabet (компанията майка на Google), производителят на микрочипове Nvidia и Microsoft, показва още Bloomberg.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР