Пазарът на дигитални валути остава относително нестабилен, като отбеляза незначително

...
Пазарът на дигитални валути остава относително нестабилен, като отбеляза незначително
Коментари Харесай

Биткойн китовете разпродават – очаква ли се спад на цената?

Пазарът на цифрови валути остава релативно неустойчив, като означи нищожно нарастване от 0.19% на общата си пазарна капитализация, достигайки $1.66 трилиона, на фона на забележима наклонност на продажби измежду Биткойн китовете.

Известният пазарен анализатор Али Мартинез акцентира внезапното повишаване на продажбите на Биткойн китовете, възлизащо на над 50,000 продадени BTC токени през миналата седмица.

Мартинез оцени общата стойност на продадените от тези огромни притежатели Биткойн токени на почти $2.2 милиарда. Това доста придвижване на капитали допуска доминиращ модел измежду авторитетните пазарни участници, постоянно обвързван с прибиране на облаги по време на устойчиви възходящи ценови трендове.

Графиката на Мартинез изобразява поредно повишаване на интензивността на Биткойн китовете от средата на ноември, като пикът е сред 6 и 9 декември. Интересно е, че макар тази забележителна ликвидация цената на Биткойн се повиши от дъното от към $36,760 до върха от малко над $44,000. Съществува обаче песимизъм във връзка с устойчивостта на това рали в близко бъдеще заради забележителната ликвидация на китовете.

Понастоящем наподобява, че е налице балансиране сред тези ликвидации и други значими индикатори на веригата. Данните от платформата за крипто разбор IntoTheBlock разкриват 3.4% нарастване на дневните дейни BTC адреси (DAA).

Това покачване на ангажираността на мрежата частично компенсира забележителното количество BTC, продадени от китовете, като евентуално смекчава иден спад на цената.

Освен това, наред с растежа на дейните адреси във веригата, позитивните настроения към спот Биткойн ETF способстват за актуалната резистентност на водещата криптовалута .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР