Павел Върба със сигурност ще постигне успехи с Лудогорец. Такова

...
Павел Върба със сигурност ще постигне успехи с Лудогорец. Такова
Коментари Харесай

Роман Прохазка: "Лудогорец" ще постигне големи неща с Павел Върба

Павел Върба сигурно ще реализира триумфи с " Лудогорец ". Такова мнение изрази Роман Прохазка, който познава доста както добре чешкия експерт, подписал с отбора от Разград, по този начин и българския футбол.

" Дневник " се свърза с Прохазка, който сега играе за " Виктория " (Пилзен) и работи с Върба в продължение на година и половина. Именно чешкият треньор притегли играча през лятото на 2018 година, когато изтече договорът му с " Левски ".

" Не се изненадам от интереса на " Лудогорец " към Павел Върба, тъй като той е един доста добър треньор, резултатите, които е постигнал, приказват сами за него. Да си три пъти първенец и два пъти да класираш отбора си в Шампионската лига е огромно достижение ", сподели Прохазка пред " Дневник ".

По думите му чешкият експерт обича да дава независимост на своите футболисти, като се преценява със мощните страни на всеки от тях. " Със сигурност и дисциплината би трябвало да бъде на високо равнище. "

" Изключително съм удовлетворен, че имах късмет да работя с треньор като Върба, тъй като той в действителност е доста добър. Убеден съм, че ще реализира огромни неща с " Лудогорец ", не се колебая в триумфите, които предстоят. Усещам, че той има какво да даде на този тим ", добави Прохазка.

 Павел Върба.
© Associated Press

Павел Върба.

Единственият проблем пред чешкия експерт може да бъде огромната разлика сред " Лудогорец " и " Виктория ". В досегашния му тим се залага главно на чешки и словашки футболисти, с доста дребен брой чужденци.

" Това е огромната разлика сред двата тима, само че общото е, че и тук във " Виктория " сме събрани по-опитни играчи. Върба не обича да прави доста промени и в случай че има вяра на играчите, които има, ги употребява до дъно, тъй че може и да не прави доста прехвърляния в Разград ", сподели още някогашният футболист на " Левски ".

Прохазка игра за " Левски " сред 2012 и 2018 година, като се трансформира в чужденеца с най-вече мачове за сините. Словакът има контракт с " Виктория " до лятото на 2021 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР