Пътят на Брюксел към Западните Балкани минава през България и

...
Пътят на Брюксел към Западните Балкани минава през България и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Пътят на Брюксел към Западните Балкани минава през България

Пътят на Брюксел към Западните Балкани минава през България и през българските общности на Балканите, уточни вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на интернационална конференция „ Българските общности в Западните Балкани – основен фактор в процеса на присъединение на страните към Европейския съюз “.

Йотова регистрира като пропуск отсъствието на българските общности в чужбина в програмата на Българското европредседателство.

" За страдание българските общности в чужбина не бяха включени в програмата на Българското председателство и не можахме да оползотворим огромния капацитет, който те имат. За мен обаче е извънредно значимо след края на Европредседателството България да задържи водещата си роля в процеса на евроинтеграция на страните от Западните Балкани. Аз съм уверена, че пътят към Брюксел и към Балканите минава през България, в това число и през българските общности на Балканите, които са най-естественият медиатор в тези връзки. Между София и Брюксел не трябва да остават забравени територии тук, в тази част на Европа ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР