Пътуването в Русия ще бъде ограничено, след като Путин е

...
Пътуването в Русия ще бъде ограничено, след като Путин е
Коментари Харесай

Русия ограничава влизането на граждани от „неприятелски настроени страни”, сред които и България

Пътуването в Русия ще бъде лимитирано, откакто Путин е декларирал, че ще подпише декрет, който ще забрани влизането в страната на жители от страни, които се смятат за „ вражески настроени “ към Русия, в това число България. В това увери външният министър Сергей Лавров в тирада, излъчена от държавния ефирен канал „ Россия-24 “. Указът е имитация на глобите, наложени на Москва поради нашествието в Украйна.

По-рано този месец България беше включена в формален лист на съветското държавно управление със страни, считани за недружелюбни към нацията.

Списъкът включва всички страни в Европейския съюз в допълнение към Съединени американски щати, Обединеното кралство, Япония, Австралия, Нова Зеландия и доста други.

Вече има ограничавания за влизане по сухопътните граници на Русия към Европа и всички полети сред страните от Европейски Съюз (включително Норвегия и Исландия) и Русия са прекратени. В неделя последният трен на Алегро потегли от Санкт Петербург за Хелзинки. Най-близката отворена врата за руснаци и европейци да пътуват между тях през днешния ден са през летищата в Белград или Истанбул, в случай че не летят през Близкия изток или Централна, Южна или Източна Азия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР