Пациентите умират поради неадекватни грижи, заявиха медицинските организации във Великобритания

...
Пациентите умират поради неадекватни грижи, заявиха медицинските организации във Великобритания
Коментари Харесай

Лондон: Зимната криза коства животи

Пациентите умират заради несъответстващи грижи, обявиха медицинските организации във Англия и приканиха държавното управление да предприеме дейности, тъй като английската здравна работа се бори със зимната обстановка на стачки и възходящо търсене.

Държавната Национална здравна работа (NHS) се сблъскваше с бюджетни ограничавания повече от десетилетие, преди пандемията от COVID-19 да я докара до съществени усложнения.

На всеки пети пациент, взет от кола за спешна помощ в Англия предходната седмица, му е лишило повече от час да постъпи в Sпешна помощ, а десетки хиляди са чакали повече от 12 часа, преди да получат лекуване там.

В неделя Кралският лицей по незабавна медицина съобщи, че сред 300 и 500 пациенти ще умират всяка седмица в незабавната помощ, най-много заради дългото очакване.

Заместник-председателят на колегията се придържаше към тази прогноза, като отхвърли догатките, че рецесията е провокирана от краткосрочни фактори , откакто някои чиновници на лечебни заведения внесоха нюанси в изказванието.

" Ако сте на първа линия, знаете, че това е дълготраен проблем... сходни неща се случват всяка зима и към момента наподобяват изненадващо ", съобщи Иън Хигинсън пред радио Би Би Си.

Британската здравна асоциация (БМА) назова сегашната обстановка " нетърпима и неустойчива ", защото NHS е изправена пред " необикновено високи равнища на търсене ", и съобщи, че държавното управление би трябвало да работи.

" Просто не е правилно, че разноските за разрешаване на тази неразбория не могат да бъдат поети от тази страна. Това е политически избор и пациентите умират излишно поради този избор ", съобщи ръководителят на съвета на БМА във Англия Фил Банфийлд.

Правителството изяснява натоварването на NHS с последствията от пандемията и зимните болести като грипа. В новогодишното си обръщение министър-председателят Риши Сунак съобщи, че администрацията му е подхванала " решителни дейности " и е мобилизирала " рекордни запаси " за справяне с изоставането в NHS и натиска върху личния състав.

Наскоро обаче държавното управление стартира политика на бюджетни икономии и отхвърли желаното от медицинските сестри нарастване на заплатите, до момента в който инфлацията в Обединеното кралство от месеци надвишава 10 %.

Миналия месец медицинските сестри стачкуваха за първи път в историята на своя синдикат. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР