Пациентите с усложнения след прекарана вирусна инфекция, настанени в Отделението

...
Пациентите с усложнения след прекарана вирусна инфекция, настанени в Отделението
Коментари Харесай

В Пулмологията на „УМБАЛ-Пловдив“ лекуват болни с усложнения след неадекватна терапия

Пациентите с затруднения след прекарана вирусна зараза, настанени в Отделението по вътрешни заболявания (Пулмология) към „ УМБАЛ-Пловдив ", към момента не са доста, само че всички са в тежко положение. Причината за това е, че дълго време не са търсили доктор, чакали са да им мине, по тази причина и първоначално лечението им не е била съответна, изясни началникът доктор Илияна Вълканова. Според нея някои са толкоз зле, че са спасявани в реанимацията на интензивното поделение.

Тя и екипът, който управлява, чакат случаите да набъбнат след вълната от вирусни инфекции в края на януари. Въпреки това медиците са в цялостна подготвеност, отделението е заредено с нужните медикаменти. Според пулмолозите букетът от вируси, който разболява стотици всеки ден - респираторни, грипни, разновидностите на Коронавирус, има риск да усили случаите. Причините са ясни - хората се събират с родственици и другари, пътуват повече, простудяват се и не желаят да постъпват в болничното заведение по време на празниците, което води до затруднения.

Симптомите на вирусните инфекции са сходни - хрема, болки в гърлото и температура. Грипът стартира ненадейно, събаря човек, температурата е по-висока и провокира настинка. Характерни за него, както и за Коронавирус, са мощната изнемощялост и умората.

При появяването на първите признаци е добре инфектираните да се изследват и за грип, и за Коронавирус, тъй като по този метод се слага точна диагноза, а това дава опция за асортимент на подобаващата терапия.

Въпреки че мощно увеличената заболеваемост в Китай да не вещае нова пандемия, защото не е изолиран нов патоген, пулмолозите са с изострено внимание. Наблюдава се повишаване на случаите на микоплазмена пневмония, породена от Mycoplasma pneumoniae - бактерия, която може да се прояви както с леки респираторни инфекции, по този начин и с тежка пневмония, напомни доктор Вълканова. И добави, че в 6 европейски страни към този момент са регистрирани заболели, като в Дания и Франция има епидемиологично разпространяване на заразяването. Има огромна възможност случаите да се появят и тук.

Д-р Вълканова напомни, че с изключение на пневмониите други чести затруднения са синузити, бронхити, плеврити, миокардити и перикардни изливи. В „ УМБАЛ-Пловдив " се ползва сложен метод при лекуването и незабавно се обезпечава консултация със експерт, а при нужда - болният се настанява в друго поделение. Най-често затрудненията настъпват при пациентите с хронични белодробни болести, сподели доктор Вълканова.

Важно е пациентите да поддържат естествения си имунитет, като доставят на организма си нужните витамини и минерали, които ще го предпазят от вирусите или от по-тежко протичане на болестта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР