Пациенти сигнализираха bTV за съмнителен инсулин в аптечната мрежа. Изпълнителната

...
Пациенти сигнализираха bTV за съмнителен инсулин в аптечната мрежа. Изпълнителната
Коментари Харесай

Болни от диабет са притеснени от съмнителен инсулин в аптечната мрежа: Има ли проблем?

Пациенти алармираха bTV за подозрителен инсулин в аптечната мрежа. Изпълнителната организация по медикаментите стартира инспекция.

Пациентите, които живеят с диабет у нас и се лекуват по Здравна каса са 483 хиляди. От тях над 115 хиляди употребяват инсулин. По данни на фармацевтичната компания – към 15 хиляди са на инсулина, за който има сигнали.

За първи път Мариана Ананиева вижда проблем с бързодейстащия инсулин през лятото. Той се слага преди хранене и би трябвало да предотврати скока на кръвната захар.

" Когато слагаме инсулин, захарта внезапно се качва. Това се вижда от датчик, с който разполага синът ми. Графиката демонстрира, че когато се е хранило детето стартира покачаване на кръвната захар и доближава до 13,4 с две стрелки нагоре. В същото време и моята захар беше 20 ", сподели Мариана Ананиева.

Мариана подава сигнал до фармацевтичната компания. Оттам оповестяват, че са получили 11 сигнала за партида от края на 2017 година Резултатите от проби до профилирана лаборатория на компанията не демонстрират отклонения. Още 4 сигнала са постъпили за друга партида от лятото на 2018 година Два към този момент са обработени и не удостоверяват проблем.

Специалистите в университетската болница по ендокринология в София не са получавали сигнали от техни пациенти. Експертите посъветваха пациентите да да се извърнат за подпомагане към регулаторните органи преди да сменят инсулина.

От Агенцията  по медикаментите обясниха, че неналичието на информация от медицински експерти за проблем в лекуването и резултатите от контролните разбори не удостоверяват основателността на сигналите на Сдружение " Диабет и предиабет ".

Пациенти обмислят да изследват инсулина в самостоятелна лаборатория.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР