Пациент преби личната си лекарка в София. До нападението се

...
Пациент преби личната си лекарка в София. До нападението се
Коментари Харесай

Пациент преби личната си лекарка, искал й направление за трансплантация

Пациент преби персоналната си лекарка в София. До нападението се стигнало, откакто докторката се пробвала да изясни на болен мъж, че няма по какъв начин да му даде направление за бъбречна трансплантация, тъй като това не влиза в нейните пълномощия. Абсурдът в цялата история е, че макар офанзивата, тя е принудена да продължава да преглежда пациента си, всякога, когато го посети в кабинета, оповестява Нова тв.

" На 22 март бях нападната от един пациент, който в действителност е тежкоболен. Той е с хронична бъбречна непълнота и е на хемодиализа. Настояваше, че аз би трябвало да го приготвя и показва за трансплантация на бъбрек. Обясних му, че не мога да го направя, тъй като нямам пълномощия. Започна да ни заплашва със сестрата. След това стартира да ме удря. Предишната седмица ми се обади завеждащият на хемодиализната конструкция на болница " Токуда " и ми сподели да му дам направление, с цел да го приготвят за трансплантация. Такава клинична пътека за подготовка за трансплатация по Здравна каса няма ", описа нападнатата доктор Антоанета Николова-Здравкова.

Тя добави, че си е извадила здравно.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Мъжът не е престъпно проявен, само че ще му бъде направена психиатрична експертиза, с която да се разбере дали е разбирал какво прави.

" Големият проблем е, че аз нямам право да отпиша пациента. Писала съм молба до доста институции. Очаквам решение на казуса. Ако откажа да го церя, мога да бъда глобена ", сподели още доктор Здравкова. По думите й след случая мъжът не е идвал при нея.

По данни на Здравното министерството физическите набези над лекари през 2018 година са 396, а от началото на годината са 34.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР