Пациент, който е много близо до медицинското чудо, бе изписан

...
Пациент, който е много близо до медицинското чудо, бе изписан
Коментари Харесай

62-годишен панагюрец живее втори живот

Пациент, който е доста покрай здравното знамение, бе изписан от МБАЛ „ Уни Хоспитал “. Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ) доктор Тодор Бургуджиев акцентира, че това се случва с помощта на взаимните старания на лекари, медицински сестри и санитари от отделението, както и на лекари от други специалности и рехабилитатори, които всички дружно изправят на крайници пациента до степен да е независим.

Стоян е съвършен образец за комплексния метод, към който се стремим при лекуването на всичките си пациенти, безапелационен е доктор Бургуджиев.

Стоян Боеков е на 62 години. Постъпва в „ Уни Хоспитал “ по неотложност с дихателна непълнота. От отделението по вътрешни заболявания се постанова да бъде преведен в ОАИЛ. Там Стоян е подложен на обдишване с уред, тъй като не може да диша самичък. Заболяването му протича с доста затруднения, което довежда до осъществяването на трахеостомия - безкръвна намеса, представляваща слагане на специфична тръба в трахеята посредством кожен прорез на шията за обезпечаване на дишането. Въпреки на няколко пъти животозастрашаващите обстановки за Стоян, след над 2-месечно лекуване, положението му последователно се усъвършенства и той стартира да диша самичък. Той и брачната половинка му споделят голямата си признателност към всички от „ Уни Хоспитал “, положили неимоверни старания, с цел да го спасят. Стоян с наслада декларира, че към този момент се готви за рождения си ден, който ще е скоро.

Д-р Бургуджиев разяснява, че за всяка конструкция по интензивни грижи да изпише пациент след толкоз дълго лекуване е голям триумф и мотив за горделивост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР