Патрули на гранична полиция са преследвали бял автобус, който не

...
Патрули на гранична полиция са преследвали бял автобус, който не
Коментари Харесай

Падна главата на висш служител заради смъртта на двамата полицаи! Демерджиев е категоричен

Патрули на гранична полиция са преследвали бял рейс, който не е извършил полицейско предписание за прекъсване. Сигналът е предаден за най-близкият патрул – чиновници на първо районно. Това стана ясно на брифинг в Бургас по отношение на съдбовната гонка сред служители на реда и мигранти, при която двама униформени починаха.

„ Автобусът, приближаващ от посока Созопол, е блъснал нашият атомобил. В разследване на удара за жалост са починали двама чиновници. Единият е пълководец на поделение от първо районно на 43 години с 18 години стаж, вторият чиновник е патрул в 1РПУ със 7 години стаж “, споделиха още от полицията в града.

„ В рейса са се превозвали общо 47 на брой мигранти пот Сирия. Задържано е едно лице, което не е от групата мигранти, за което имаме данни, че е взел участие в транспорта. Издирва се още едно лице, което не е от тази група, само че също е взел участие във въпросният транспорт и е бил в рейса “, заяви на брифинга шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Въпросните две лица са сирийски жители със статут на филантропични бежанци.

По проблема проговори и окръжният прокурор Георги Чинев:

„ Първо желая да изкажа откровени съболезнования към околните и фамилията на починалите полицейски чиновници. Това, което прокуратурата е направила все още е следното – основани са два екипа – един от следователи, на които е предоставени осъществяването на следствието. Това е стимулирано с високия публичен интерес. Създаден е и екип от наблюдаващи прокурори, които наблюдават обективната истина да бъде разкрита “, сподели той.

Ангажиран е целият запас на регионалната прокуратура, добави той.

По думите му се цели оптималната обективност и всестранност.

В брифинга присъединяване взе и вътрешният министър Иван Демерджиев:

„ За мен съществена причина за този случай са недокрай прецизното осъществяване на функционалностите на органите на „ Гранична полиция “. Тези лица не е трябвало да минават държавната граница “, сподели той

„ Още като стъпих в служба стана рокада и шефът на „ Гранична полиция “ беше изместен като заместител с една съществена цел и това беше да се оправи с мигрантския поток. До края на деня чакам господин Моллов да подаде оставката си “, съобщи Демерджиев.

„ Директорът на „ Гранична полиция “ би трябвало да предложи неотложно ограничения по какъв начин да се укрепи обстановката по границата “, добави Демерджиев.

„ Съжалявам, че събитията ни изпревариха, само че още предходната седмица бяхме подготвени с нови ограничения против миграцията “, съобщи той.

На 10 август тогавашният шеф на „ Гранична полиция “ Деян Моллов е намален в служба.

Той стана заместител – шеф. На негово място като шеф на гранична полиция е назначена досегашната заместник-директорка Росица Димитрова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР