Патронажната грижа към общините вече включва и посещения от специалисти

...
Патронажната грижа към общините вече включва и посещения от специалисти
Коментари Харесай

Лекари помагат на хора в нужда, „Патронажната грижа” вече включва и посещения от специалисти

„ Патронажната грижа ” към общините към този момент включва и визити от експерти като доктор, психолог и рехабилитатор, оповестява NOVA телевизия.

Програмата ще продължи до края на годината и обгръща 42 хиляди души. Заради рецесията с ковид Социалното министерство удължи мярката „ Патронажна грижа ” до края на годината. Така Надежда, която е на 80 години също съумява да се възползва от помощта. Жената е обездвижена и не може да излиза. Спира рехабилитацията поради изключителното състояние.

„ При нея дойдохме при започване на седмицата и установихме, че е след инсулт и с фрактура на дясна тазобедрена става. След извършения примитивен обзор установихме, че тя се нуждае от рехабилитация, за което ще бъде изпратен рехабилитатор, който да може да я раздвижи “, споделя доктор Пешев - Първа МБАЛ - София

Специалистът ще идва 3 пъти в седмицата, до момента в който положението на дамата се усъвършенства. „ Доволна съм. Всички хора са положителни. Особено докторът е най-хубав. Всичко каквото би трябвало ми вършат “, споделя Надежда.

Идеята на обществената стратегия е експертите да идват на място за примитивен обзор. След това да решат от какви процедури ще има потребност съответният човек. „ Има проект, който се изготвя и даденият експерт. Ако да вземем за пример има потребност от рехабилитатор, идва рехабилитатор “, прибавя доктор Пешев.

В програмата се включват съвсем всички общини. „ Тя обгръща 42 хил лица. 240 общини имат подписан контракт. Определихме спомагателни 45 млн. по " Оперативна стратегия човешки запаси “, сподели министър Сачева.

От Социалния патронаж могат да се възползват възрастни хора над 65 години и такива в неравностойно състояние, като подадат молба в общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР