Патриотите от ВМРО искат МВР да забрани гей парада като

...
Патриотите от ВМРО искат МВР да забрани гей парада като
Коментари Харесай

ВМРО извади шокиращи данни какви пари харчи МВР за охрана на гей парада в София и настоя за забраната му като заплаха за обществения ред

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация желаят Министерство на вътрешните работи да забрани гей парада като опасност за публичния ред. Те разпространиха своя позиция под надпис: София прайд е незаконен и рисков!

В сигнал до вътрешния министър Валентин Радев общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване в СОС Карлос Контрера упорства Министерство на вътрешните работи да забрани провеждането на София прайд на 9-и юни.

Заместник-председателят на непрекъснатата комисия по публичен ред и сигурност към Столичен общински съвет Карлос Контрера акцентира, че съгласуването на провеждането на гей парада е позволено при нарушение на кардинални положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската благосъстоятелност и Закона за Министерство на вътрешните работи. Според него е неприемливо да се вършат контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на жителите часове преди гей парада да минават през парка. Също по този начин той показва, че са неприемливи практиките да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност за едно де факто частно празненство.

Общинският консултант слага остро и въпроса за защитата на парада от полицейските органи и сумата, която още веднъж ще бъде платена с парите на данъкоплатците за разноските по пазенето на гей парада. Представителят на Вътрешна македонска революционна организация показва, че не е обикновено 1200-1300 служители на реда да охраняват това мероприятие и да се харчат по над 160 000 лева от бюджета на Министерство на вътрешните работи. Именно в тази връзка в сигнала се акцентира, че има явно несъгласие в дейностите на Министерство на вътрешните работи. При толкоз защитата от полицейски чиновници това значи, че има данни за опасност за публичния ред. В този случай Министерство на вътрешните работи трябвало да ги даде на Столична община и парадът или да се забрани, или да се реалокира на друго място, в различен ден и час. Ако не съществуват закани за сигурността и публичния ред според член 12, алинея 1 и 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, то не е нужно Министерство на вътрешните работи да охранява това мероприятие или най-малко не с подобен интензитет.

Карлос Контрера укорява министъра на вътрешните работи, че за втора поредна година не взема отношение по тематиката и позволява очевидно нарушение на закона, с цел да се угоди на уредниците на гей парада, които в никакъв случай не са изявявали предпочитание да си покрият разноските по защитата. Заместник-председателят на комисията по публичен ред и сигурност в СОС се възмущава, че се продължава с практиката чиновници на Министерство на вътрешните работи да вървят по домовете на хората, които подлагат на критика гей парада и да ги тормозят.

„ Смятам, че Министерство на вътрешните работи комфортно се крие при всеки гей церемониал, отхвърля информация и в същото време с лека ръка праща кохорти полиция от половината страна да пазят това екзотично мероприятие, несъмнено, с парите на българските данъкоплатци. Политическото управление на Министерство на вътрешните работи би трябвало да регистрира острата реакция на българското общество против Истанбулската спогодба - доказателство, че българите не одобряват сходни постановки, включително и провеждането на гей паради. Нещо повече, тихомълком съгласувайки гей парада, Министерство на вътрешните работи върви и против Българската православна черква, и против другите вероизповедания, които ясно и изрично жигосаха София прайд.

Ето за какво слагаме пред вътрешния министър въпроса „ или-или “. Или да даде данни, че има заплаха за публичния ред и да забранят парада, или, в случай че твърди, че няма заплаха, да не го охраняват. Просто е. “

Ето отговор на Министерство на вътрешните работи до Карлос Контрера със информация за разноските по защита на гей парада по години.


Ето и цялостния текст на сигнала, с който съветника на Патриотите желае възбраната на тазгодишния София прайд > > >

ДО
МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Г-Н ВАЛЕНТИН РАДЕВ

СИГНАЛ
от Карлос Контрера – общински консултант в Столичен общински съвет и заместник-председател на непрекъснатата комисия по публичен ред и сигурност към Столичен общински съвет
Адрес за преписка:
Гр. София, ул. „ Пиротска “ 5, ет. 5

Относно: налагане на възбрана за осъществяване на София прайд 2018 година

Уважаеми господин министър,
За поредна година бездействието на институциите – в лицето на Столична община и Министерство на вътрешните работи, е причина да се организира мероприятие в центъра на столицата, което нарушава Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за Министерство на вътрешните работи, Закона за общинската благосъстоятелност и най-много наскърбява една забележителна част от българското общество. Става дума за провеждането на така наречен гей церемониал, който маскиран под името церемониал, е в действителност една откровена агитация на хомосексуализма.

Оставяйки настрани политическите, философските и ценностните разногласия за какво това мероприятие не трябва да се позволява, Ви сезирам за очевидните нарушавания, в изискванията на които се организира гей парадът.

На първо място задавам въпроса кой и по какъв начин съгласува и позволи да се основават контролно-пропускателни пунктове в Княжевската градина на 9-и юни 2018 година Самите уредници в формалната си страница са написали, че контролно-пропускателните пунктове (КПП) ще бъдат отворени в 16.00 ч. На какво съображение ще се слагат тези пунктове и ще се пречи и ще се попречва за свободния достъп на жителите до парка. На какво съображение се вземат сходни ограничения за сигурност и от кого. Съгласно Закона за общинската благосъстоятелност, както доста добре знаете, не може да се попречва свободният достъп и прекосяване през обществена общинска благосъстоятелност. В случая става дума за парк, а не за улица, която краткотрайно да се затвори. Считам, че слагането на контролно-пропусквателен пункт и ограничението на достъпа е безусловно нелегално. В този смисъл упорствам чиновници на Министерство на вътрешните работи да не вземат участие в сходни противозаконни дейности, което единствено по себе си би било скандално и граничещо с произвол от страна на Министерство на вътрешните работи над останалите жители.

На второ място Ви напомням, че според член 12, алинея 1 и алинея 2, т. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите при задоволително данни, че провеждането на едно мероприятие основава условия за нарушение на публичния ред или заплашва публичния ред, то следва да бъде променено или неразрешено. Това е пълномощие на кмета на общината, само че установяването на задоволително данни за допустимо нарушение на публичния ред или застрашаване е функционалност на Министерство на вътрешните работи, а не на общинската власт. В този смисъл въпросите пред Министерство на вътрешните работи са два и те са доста ясни – има или няма задоволително данни. Ако има данни, то следва да се трансформират денят, часът и мястото, тъй че да не се стига до допустимо нарушение на публичния ред. Ако няма данни – то тогава за какво Министерство на вътрешните работи ще охранява мероприятието, а още по-точно за какво с подобен забележителен брой служители на реда и техника, в това число и посредством разединение на цели зони?

За Ваше сведение по публични данни на Министерство на вътрешните работи през 2016 година гей парадът е охраняван от 1215 служители на реда, а направените разноски са в размер на 149 982.32 лева, през 2015 година същото мероприятие е охранявано от 848 полицейски чиновници и е коствало на Министерство на вътрешните работи 94 589.50 лева През тази година най-вероятно защитата ще бъде от над 1300 полицейски чиновници и ще коства над 160 000 лева Пак за сведение – досега уредниците на София прайд не са поискали да си поемат разноските по защитата и всичко е за сметка на данъкоплатците.

С тази илюстрация целя да Ви заостря вниманието, че при толкоз засищане с полицейски сили явно има данни за закани за публичния ред. Това пък повдига въпроса за какво се позволява провеждането на мероприятието в несъгласие на закона. Ако приемем различното – то Министерство на вътрешните работи се презастрахова и надзастрахова, като си разрешава разхищения на държавни пари, с цел да пази де факто едно частно празненство в центъра на града.

Също по този начин Ви обръщам внимание, че в качеството Ви на министър за втора поредна година Ви сезирам за сходни нарушавания и все пак не се вземат ограничения, в противен случай нещата не престават по същия метод. Отделно от това означавам, че чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават с практиката да вървят по домовете на хората и да ги принуждават да подписват предупредителни протоколи, че няма да подхващат нищо във връзка провеждането на гей парада. Това си е чист тормоз и би било любопитно Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи да се заинтересува кой разпорежда да се тормозят жители по тази тематика.

Не на последно място Ви обръщам внимание, че провеждането на мероприятие по Закона за събранията, митингите и манифестациите не е съображение да се пречи на другите жители да употребяват обществените пространства като улици, тротоари и паркове. За страдание, ние сме очевидци обратно в годините, че става тъкмо противоположното. Тези произволи, господин министър, би трябвало да бъдат прекъснати. Още повече, че Вие като министър имате отговорност към цялото общество, а не към една или друга групичка от хора.

С оглед на това упорствам да се ревизират данните за вероятни нарушавания на публичния ред при осъществяване на гей парада. Ако такива има, упорствам като министър да ги оповестите и надлежно да предложите на Столична община да забрани мероприятието. Ако твърдите, че няма данни за нарушение на публичния ред – то тогава упорствам да не се обезпечава защитата от Министерство на вътрешните работи и уредниците да си охраняват събитието, в случай че държат да си го организират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР