Патрик Яренватананон от NPR казва, че по продажби Songs of

...
Патрик Яренватананон от NPR казва, че по продажби Songs of
Коментари Харесай

Албум с песни на птички задмина Тейлър Суифт в поп класациите

Патрик Яренватананон от NPR споделя, че по продажби Songs of Disappearance – 24-минутно произведение, формирано напълно от гугуткане, чуруликане и тям сходни издадени от застрашени типове птици звуци – за малко се загнездя на номер 3 предишния месец, изпреварвайки поп звездата Тейлър Суифт и даже се издига над сезонните любимци Майкъл Бубле и Марая Кери.

Songs of Disappearance включва бърборенето на 53 от най-застрашените птици в Австралия. Необичайният концептуален албум е продуциран от Антъни Албрехт, докторант в университета Чарлз Дарвин, и Дейвид Стюарт, който записва звуци от дивата природа през последните 50 години, в опит да концентрират вниманието на обществеността върху тежкото състояние на тези типове птици. Те работят с мултимедийната компания Bowerbird Collective, на която Албрехт е съосновател, и BirdLife Australia, най-голямата организация за запазване на птиците в страната, оповестява Мириам Бергер от Washington Post.

Албрехт предлага концепцията за албума на своя академични консултант професор Стивън Гарнет, който приема концепцията с удоволствие. „ Знаех, че е амбициозно предложение и – не знам – Стивън е малко вманиачен като мен и сподели, дано го създадем “, споделя Албрехт пред NPR.

Според Андрю Стафорд от Guardian, Албрехт си сътрудничи с цигуларката Симоне Слатъри, съоснователка на Bowerbird Collective, с цел да сътвори музикален колаж от 53-те типа за началната ария на албума. Останалите песни от 20 до 30 секунди са записи на птици на Стюарт от неговата работа.

След това Албрехт се обръща към Стивън Грийн, началник на SGC Group, огромна музикална компания в Бризбейн, оповестява Ларс Брандъл за The Industry Osbserver. Грийн споделя, че Албрехт е желал той да му помогне за маркетинга.

„ Всичко се събра много бързо, за към три седмици от началото до датата на стартиране “, споделя Грийн пред ITO. „ Лансирахме посланието, че това са Адел и Майкъл Бубле против най-важните пойни птици и по-късно стигнахме до феновете на птици посредством редица канали по време на акцията за събиране на предварителни поръчки. “

Грийн споделя, че даже екипът му не е очаквал албумът да се класира толкоз високо, само че медийното отразяване оказва помощ да се сътвори звук.

„ Това е просто образец по какъв начин хора със пристрастеност прокарват обръщение към други като тях:, споделя Грийн, „ Което всъщност е единствената работа на страхотния маркетинг? “

Всеки албум Songs of Disappearance включва копие от Плана за деяние за австралийските птици 2020 година, значим отчет, написан от Гарнет и публикуван през декември; Той акцентира, че сега в Австралия 216 типа са застрашени, по отношение на 195 преди 10 години. Приходите от продажбата на албуми отиват непосредствено в BirdLife Australia.

„ Резултатите ни споделят ясно, че без промени доста типове ще продължат да понижават или ще бъдат изцяло изгубени “, споделя Гарнет в изказване. „ В нашия отчет обаче имаме някои ясни указания по какъв начин да оправим тези числа. Докладът за 2020 година също по този начин илюстрира по какъв начин дейностите могат да извърнат нещата, когато имат положителни запаси и се ползват. “

Албумът включва и някои извънредно звучащи птичи апели, споделя Шон Дули, народен управител по публични връзки в BirdLife Australia.

„ Златната беседкова птица, да вземем за пример, звучи като гибелен лъч от някоя смешна научнофантастична поредност от 70-те “, споделя той пред NPR. „ Белокоремна фрегата пък, мъжкият образец, има кожена торба под брадичката си, която надува като великански червен балон. И по този начин, когато издава звуците си, и наподобява удивително. “

Според еколозите доста от тези типове са в заплаха. Една на всеки шест от австралийските птици е застрашена от пожари, суша, горещи талази, загуба на местообитание и други фактори, оповестява Medscape.

Според Пол Кашмир от Noise 11, албумът генерира продажби от над 100 000 $, като се изкачва в класациите през декември до номер 3, зад Адел и Ед Шийрън.

„ Australian Bird Calls продаде 2621 продажби тази седмица, с цел да завоюва позицията си номер 3 в ARIA, откакто дебютира преди седмица на номер 5 с 2217 “, се споделя в новинарския отчет.

Феновете оказват помощ за подхранването на триумфа на албума, като разгласяват позитивни мнения в обществените медии. „ Ако би трябвало да се изгубите в забавни птичи звуци за към 25 минути, вижте Songs of Disappearance в Spotify “, написа един слушател, съгласно News 18. „ Кажете ми какво мислите за Ninox connivens (на главната фотография най-горе). “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР