Патриархът на Руската православна църква Кирил заяви, че смъртта при

...
Патриархът на Руската православна църква Кирил заяви, че смъртта при
Коментари Харесай

Руският патриарх: Всички грехове се опрощават, ако ви убият в Украйна

Патриархът на Руската православна черква Кирил съобщи, че гибелта при осъществяване на служебния дълг е " жертва " и " измива всички грехове " .

Това заяви Meduza.

Така съветският патриарх оправдава гибелта на съветските окупатори във войната против украинците. Това е станало по време на неделна проповед на патриарх Кирил.

" Църквата се моли тази война да завърши колкото се може по-бързо, с цел да може колкото се може по-малко братя да се убиват взаимно в тази братоубийствена война. И в това време Църквата схваща, че в случай че някой, воден от възприятието за дълг, от нуждата да извърши клетвата, остане правилен на призванието си и загине при осъществяване на военния си дълг, той сигурно прави акт, равностоен на всеотдайност.
 И Дагестан стачкува против частичната готовност на Путин
И Дагестан стачкува против частичната готовност на Путин

Напрежение в съветското общество

Той се жертва за другите. Затова имаме вяра, че тази жертва измива всички грехове , които човек е направил ", съобщи патриарх Кирил.

Той минава за един от най-приближените до президента Владимир Путин. С неделната си проповед патриарх Кирил желае да повдигне патриотичния дух и да поддържа мобилизацията, която среща опозиция в съветското общество .

По-рано папа Франциск прикани духовниците да не употребяват религията, с цел да оправдават " злото на войната ", намеквайки за патриарх Кирил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР