Патриархът благослови десетките православни християни, събрали се в Патриаршеската катедралаНа

...
Патриархът благослови десетките православни християни, събрали се в Патриаршеската катедралаНа
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Благодатта, мирът и любовта на нашия Господ да бъдат с всички нас!

Патриархът благослови десетките православни християни, събрали се в Патриаршеската катедрала
На 1-и януари, когато Българската православна черква отбелязва Господския празник Обрезание Господне и празника на св. Василий Велики, в ПКСХП " Св. Александър Невски " Мелнишкият свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод, възглави тържествената св. литургия.

Той бе в съслужение с Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, ик. Николай Георгиев, нач. отдел " Връзки с обществеността " при Св. Синод, храмовото духовенство, столични свещеници и протодяконите Иван Петков и Александър Нешев.

Българският патриарх Неофит взе молитвено присъединяване в светата литургия, а след нея възглави молебена за настъпващата нова година.

В своето послание за настъпващата нова 2020 година предстоятелят на БПЦ пожела: " Нека настъпването на Новата година ни въодушеви за още по-усърден труд, който да бъде, първом, за Божия възхвала, а дружно това и за още по-голям напредък на светата ни Православна черква и на нашата блага Родина. Такава е Божията заръка към нас, подобен е образецът и този е заветът, оставен ни през вековете от всички почтени наши предшественици, работили старателно и отдавали всичките си сили за своята Църква и свидно Отечество ".

" Благодатта, мирът и любовта на нашия Господ и Спасител Иисус Христос да бъдат с всички нас! ", благослови десетките православни християни, събрали се в Патриаршеската катедрала./tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР