Патриарх Неофит прие посланика на Сърбия у нас Желко Йович.

...
Патриарх Неофит прие посланика на Сърбия у нас Желко Йович.
Коментари Харесай

Посланикът на Сърбия към патриарх Неофит: Няма по-близки народи от нашите

Патриарх Неофит одобри посланика на Сърбия у нас Желко Йович . Това е първата среща на предстоятеля на БПЦ с новия дипломат на западната ни съседка, оповестяват от Българската патриаршия.

Посланик Йович е благодарил за оказаната опция да посети патриарх Неофит , като е споделил, че идването му на работа в България е персонален негов избор. " Няма по-близки нации от нашите. Имахме сложна история, само че на първо място друго сме братя, а нашето бъдеще е общо ", е споделил сръбският дипломат.

Той е обърнал внимание на патриарх Неофит за взаимните стопански и бизнес планове , които се реализират сред България и Сърбия, и по какъв начин съседката ни се бори с демографската рецесия и имиграцията. Проблеми идентични, както за Сърбия, по този начин и за България.



Патриарх Неофит е поискал на дипломат Йович да реализира всичките си положителни планове , да има добър мандат и да подкрепя сънародниците си, които живеят и се трудят в страна ни. По време на приема е бил издигнат въпросът за служението и работата на Сръбската православна черква, както и за юбилеите, които сръбският патриарх Ириней ще означи през тази година.

Посланик Желко Йович е подарил на патриарх Неофит икона на св. св. Козма и Дамян с благопожелание за положително здраве и дълго служение на Българската черква . В срещата са взели участие също Мелнишкият свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, както и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия.-->

В края на приема са били споделени очаквания за бъдещи срещи , за взаимно съдействие и обща работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР