Патриарх Неофит лично назначи от понеделник свещеници от София, които

...
Патриарх Неофит лично назначи от понеделник свещеници от София, които
Коментари Харесай

Патриарх Неофит назначи български свещеници в руската църква и поиска посолството да я отвори

Патриарх Неофит персонално назначи от понеделник свещеници от София, които ще поемат богослуженията в съветската черква " Св Николай Мирликийски " , Светият Синод.

Заповедта му е в качеството му и на Софийски митрополит, в чиято епархия се намира храмът. Неофит е уведомил патриарха на Русия Кирил и чака от съветското посолството в България да отвори църквата.

Тя богослуженията си и, откакто предходната седмица свещениците му, в това число предстоятеля на съветската черква архимандрит Васиан , от България. Те бяха упрекнати, че са опасност за националната сигурност.

Софийската митрополия подсигурява, че никаква част от имуществото на храма няма да бъде погубена или повредена, се споделя в известието на Светия Синод.

С действието на патриарха не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони, се прибавя в него. На съвещание Светият Синод ще разиска " всевъзможни други въпроси от всемирски юридически и административен темперамент, имащи отношение към проблема ".

Свещениците от съветската черква бяха изгонени близо седмица откакто архимандрит Васиан беше упрекнат в шпионаж и разгласен за от Северна Македония. След изгонването Москва упрекна София в " осквернение ", а съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова сподели, че българският дипломат в Русия във връзка със случая.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР