Пътнотранспортните произшествия трябва да бъдат намалени с 50%. Пътищата в

...
Пътнотранспортните произшествия трябва да бъдат намалени с 50%. Пътищата в
Коментари Харесай

Младен Маринов призова за по-сигурни пътища и по-малко катастрофи

Пътнотранспортните катастрофи би трябвало да бъдат понижени с 50%. Пътищата в страната би трябвало да бъдат по-сигурни, с цел да се предотвратят повече произшествия и да се запазят повече човешки животи и ориси. За това прикани вътрешният министър Младен Маринов на форума " Заедно за по-безопасни пътища ", проведен от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Той се реализира с поддръжката на Главна дирекция " Национална полиция " и отдел " Пътна полиция ", Австрийския авто клуб ÖAMTC, Технически университет София и депутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Маринов уточни, че тематиката за пътната сигурност в България е от изключителна значимост за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според него в пътната сигурност въздействат доста фактори, като един от най-значимите фактори е персоналното държание на водачите и членовете на обществото. Силовият министър е на мнение, че повишение на техническите благоприятни условия на колите и увеличение на скоростта водят до повече пътно транспортни катастрофи. 

Той посочи, че с изключение на общата отговорност и отговорността на институциите, е доста значима и персоналната отговорност както на водачите, по този начин и на пешеходците. Маринов увери, че " Пътна полиция " гледа извънредно съществено на казуса и прави всичко допустимо за добра връзка с неправителствени организации, които работят за реализиране на по-висока сигурност. Той изрази страдание, че страната ни е на предпоследно място в класацията в Европа по пътна сигурност.

На форума участват още ръководителят на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация (ИААА) Бойко Рановски, шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски, заместник-министърът на превоза Ангел Попов и други. По данни на Министерство на вътрешните работи за пътните произшествия в страната само за миналото денонощие при произшествия у нас са загинали 6 души, а 18 са били ранени. Общият брой на тежките катастрофи на 5 ноември, понеделник, е 17. 

Черната статистика на Министерство на вътрешните работи отчита 96 тежки произшествия от началото на месец ноември - от 1 до 5 ноември, в това число. При злополуките са загинали 19 души, а 124 са ранени. От началото на настоящата 2018 година на територията на страната са възникнали 5 766 тежки пътни произшествия. При тях са загинали 523 души, а 7 323 са били ранени.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР