Пътностроителни фирми ще затворят за един час пътя Перник- София.

...
Пътностроителни фирми ще затворят за един час пътя Перник- София.
Коментари Харесай

Пътностроителни фирми ще затворят за един час пътя Перник- София

Пътностроителни компании ще затворят за един час пътя Перник- София. Блокадата ще бъде на кръстовището в село Драгичево и ще стартира в 16 часа. Протестът е поради спрените заплащания, които стопират и работата по към този момент предоставените планове и бавят подготовката за снегопочистването.

12.7 млн. лева дължи АПИ на пернишката компания „ Пътища Перник ”, която има контракт с пътната организация за поддържане на републиканската пътна мрежа в област Перник. Дружеството изпълнява и три превантивни ремонта, измежду които и на пътя Перник- София, сподели гл. инженер във компанията Росен Миланов.Последното заплащане е било през март.

„ От тогава не сме имали никакви заплащания, нито сме употребили някакви задатъци. Най-фрапиращото е, че от сумата, която ни дължи АПИ - 12.7 млн. лева, ни беше позволено да пуснем фактури за 5.3 млн. лева Съответно като пуснахме фактури, изискуем Данък добавена стойност. Като няма никакви доходи, защото единственият вложител с който работим е АПИ, ние задлъжняхме към Национална агенция за приходите. Два месеца не сме внасяли осигуровки на личния състав и сметките ни бяха блокирани, което е абсурд. Държавата в лицето на АПИ ни дължи милиони, само че сметките ни са блокирани от Национална агенция за приходите, също от самата страна. ”, сподели Миланов

Той съобщи, че все още са изчерпани всички запаси, няма пари за заплати, наложило се и редуциране на част от служащите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР