Пътниците на влаковете в Гърция се превозват с автобуси. До

...
Пътниците на влаковете в Гърция се превозват с автобуси. До
Коментари Харесай

Автобуси вместо влакове в Гърция до края на месеца

Пътниците на влаковете в Гърция се транспортират с рейсове. До края на месеца няма да се движи нито един трен, оповестяват синдикатите, които са блокирали целия железопътен трафик. Не могат да се извозят контейнерите от пристанища и гари, което затруднява бизнеса, заяви БНР.

Автобуси транспортират пасажерите по маршрутите на спрените влакове, а цената на билетите е същата като за трен. Това ще продължи най-малко до края на месеца, когато ще се пуснат в придвижване пътническите влакове след въвеждане на ограниченията по сигурност на трафика, оповестяват от железопътната компания ОСЕ.

Синдикатите са безапелационни, че няма да позволен нито един трен без гаранции за сигурност на придвижване. Железничарите осуетиха опитите на компанията да пусне товарни композиции към Скопие и София. Според синдикатите и тези посоки не са изцяло сигурни за придвижване. В същото време закъсняването на стоките заради спрените влакове усилва цената на прехвърлянето с товарни камиони. Търговците оповестяват за загуби и липса на артикули на пазара. По гледище на опозицията специфична комисия ще прегледа всички контракти по приватизация на железниците и финансирането на влаковия превоз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР