Пътните знаци в България - някои стари и ръждясали, други

...
Пътните знаци в България - някои стари и ръждясали, други
Коментари Харесай

Пътните знаци в България - стари и ръждясали, отговарят ли на изискванията? СНИМКИ

Пътните знаци в България - някои остарели и ръждясали, други - " произведение на изкуството ".

Правилно е знаците на пътя да се отстраняват сега, в който станат ненужни или когато са прекомерно остарели, само че в доста случаи това предписание не се съблюдава. На остарели и захабени пътни знаци ставаме очевидци всеки ден. Виждали сме и такива, които се трансформират в " произведение на изкуството ", откакто някой варварин реши да ги надраска със спрей.

Гледайки, какъв брой човешки животи се погубват по пътищата, Нина Севова е решила да направи няколко фотоси на пътните знаци из гр. Хисаря и ги разгласява в профила си в обществената мрежа Facebook.

Видно е от оповестените фотоси, че знаците са много остарели, ръждясали, не са светлоотразителни и надали дават отговор на съответните условия. Други пък са скрити зад обширни шубраци. " Разбира се, че има и нови, да не останете с усещане, че всички са в това положение! ", отбелязва Севова.

" Нямам визия каква е инвестицията, с цел да се възобновят и кой би трябвало да го направи, само че сигурно не костват, колкото човешкото здраве, живот и безвредно придвижване! ", добавя още Нина и оставя хаштаг #АзИзбирамДаЖивеяВХисаря.

В мненията под обявата се включва Диана Русинова, което е специалист по пътна сигурност, създател и ръководител на Европейския център за транспортни политики. Тя споделя, че по въпроса със старите пътни знаци приказва повече от 5 години. " Повечето хора се подиграват на това, което аз и екипът ми вършим. Не единствено в Хисаря е по този начин, в цялата страна е по този начин, само че обществото е глухо и явно сляпо. ", прибавя Русинова.

По молба на Нина Севова, Русинова дава съвет към коя институция следва да се обърнем, в случай че попаднем на сходен вид пътни знаци, като тези от фотосите:

" Ако е в общината - към общината, в случай че е по път от републиканската пътна мрежа към АПИ, в случай че те ви отговорят, че нямат пари и прочие Подобни нелепости, се обръщате към прокуратурата. ", написа Диана Русинова и добавя: " Не бих желала да Ви отчайвам, само че аз се боря с сходни неща от доста време и незаинтересоваността на иституциите е впечатляваща… ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР