Пътните произшествия, завършили със смърт на пътя са нещо, което

...
Пътните произшествия, завършили със смърт на пътя са нещо, което
Коментари Харесай

Анализ на Lupa.bg: Нито едно правителство не затвори вратичката на шофьорите убийци

Пътните катастрофи, приключили със гибел на пътя са нещо, което съпътства живота ни от доста години. Проверка на Lupa.bg в законодателните промени сподели, че никое държавно управление не взе съответни ограничения, с цел да понижи гибелта по асфалта и да накаже по-жестоко убийците зад кормилото.

На процедура законът дава малка врата за джигитите лишили живот. Прокурорите ги упрекват в непредумишлено ликвидиране, като пропускът е в законовата уредба, която им разрешава те да излязат на независимост два месеца откакто са почернели цели фамилии.

Богаташите със скъпи коли се разминават най-често с условни присъди, сочи инспекция на медията ни.

Практика на ръководещите е, да перчат мускули и след всяка жестока покруса - да дават обещание война на убийците на пътя. Това се случи и след последната драма, при която Георги Семерджиев, каращ кола с полицейска лампа и палка на Министерство на вътрешните работи, погуби 2 млади девойки.

Въпреки обясненията, на Бойко Рашков, че стартира акция, с която афишира война на дрогираните водачи, водачите се кълнят, че от този миг нищо не се е трансформирало. Те настояват, че е от Министерство на вътрешните работи просто са почнали да оповестяват повече случаите със хванати дрогирани водачи.

Какво би трябвало да се направи на процедура?

Ако се трансформират законови разпореждания, които да създадат по-безпощадни правосъдните решения, то надали някой ще си разреши да сяда зад кормилото даже на биричка или дребна чашка ракия. Както споделяше починалият към този момент юрист Марин Марковски: " Всичко е обикновено, би трябвало да се пипнат единствено два члена ".

Европейските практики го демонстрират, където този проблем е снижен до нулата, само че при нас се сменят държавно управление след държавно управление, а човешкият живот продължава да значи нищо за политиците ни.

Дали новото държавно управление на Гълъб Донев ще промени тази процедура?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР