Пътник в автобус от градския транспорт на Пловдив отнесе глоба

...
Пътник в автобус от градския транспорт на Пловдив отнесе глоба
Коментари Харесай

Скандал в пловдивски автобус: Мъж се разправя с шофьор, кондуктор и пътници, отказал да си сложи маска

Пътник в рейс от градския превоз на Пловдив отнесе санкция поради неносене на маска. След голям брой кавги в автобуса и обжалване на формирания му акт съдът реши, че нарушителят следва да заплати санкция от 300 лв..

В края на месец октомври предходната година, мъжът се качил в рейс номер 29 от спирка наоколо до парк „ Лаута”. Кондукторката в автобуса обаче забелязала, че пасажерът е без защитна маска, направила му забележка и го помолила да си сложи такава. Той обаче отказал изрично.

Последвала забележка и от част от пасажерите в автобуса, който бил цялостен, само че и това не стимулирало мъжа да си сложи защитно средство на носа и устата, каквито са условията. Виждайки, че направените забележки към мъжа не дават нужния резултат, водачът на рейса също се намесил.

Това също не дало резултат и водачът предизвестил нарушителят, че ще го смъкна от рейса. Пътникът обаче бил безапелационен, че си е платил билета и няма по какъв начин да бъде свален. Последвал скандал сред мъжа, кондукторката, водача и пасажерите в автобуса. След разправиите, лидерът спрял транспортното средство и се обадил на незабавен телефон 112.

На място пристигнали полицейски чиновници от близкото районно. Униформените поканили нарушителя да слезе от автобуса, само че той още веднъж отказал. Казал им, че няма маска, само че си е заплатил билета и бърза да се прибере.

В следствие обаче решил да слезе от рейса, само че тогава пък отказал да покаже на служителите на реда документ за идентичност. Той бил предизвестен, че ще бъде отведен в близкото районно. Изведнъж мъжът размишления и тръгнал да рови из раницата си, с цел да покаже персоналната си карта. Тогава обаче служителите на реда забелязали, че вътре има маска.

Въпреки това обаче, нарушителят траял да се съпротивлява и да отхвърля да даде пояснение за какво не е желал просто да си постави защитното средство. Вместо това извадил телефона си и почнал да снима служителите на реда. В завършек на сметка получил акт по закона за здравето.

След законовия период било формирано наказателното разпореждане, в което била вписана глобата - 300 лв.. Това не се харесало на пасажера. Той решил да оспорва формирания му акт, подавайки тъжба до Районен съд.

В нея той описал, че глобата е противозаконна и неправила, а казусът незначителен. Не на такова мнение обаче са били магистратите от областен съд, които не почетоха претенциите му и потвърдиха наказателното разпореждане.

Автобусът е бил цялостен с хора, а съгласно заповедта на здравния министър, действието на мъжа се дефинира като рисково за здравето на другите лица в закрито публично място, каквото е рейсът на градския превоз.

Снимка: Архив

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР