Пътната обстановка в първия ден на 2020 г. в страната

...
Пътната обстановка в първия ден на 2020 г. в страната
Коментари Харесай

Над 50 хванати зад волана пияни след новогодишната нощ

Пътната конюнктура в първия ден на 2020 година в страната към този момент е спокойна и няма починали участници в придвижването в новогодишната нощ, оповестиха от Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата.

Има обаче доста произшествия с водачи, използвали алкохол. За денонощие са установени над 50 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. На територията на Община Хисаря лидер на 23 години, седнал зад кормилото с 1,82 промила централизация алкохол в кръвта и се прекатурва на пътя. В Хасковско също е станала злополука с водач, който се е качил в колата с 1,72 промила.

От координационния център обърнаха внимание, че жителите не подават сигнали за хора, които се качват пили зад кормилото и приканват хората да не стоят безучастни. Очаква се по-засилен трафик към обяд. Пътищата са проходими в цялата страна. Информацията от АПИ е, че те са почистени на всички места.

Инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ заяви още, че остават рестриктивните мерки за Троянския проход за коли над 12 тона. Навсякъде другаде придвижването е обикновено. Очаква се засилен трафик в региона на Благоевград, където екипи ще контролират придвижването при потребност. Създадена е организация, с цел да не се образуват колони. В региона на „ Витиня “ на „ Хемус “ също има спомагателни екипи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР