Пътната обстановка става все по-напрегната. Трафикът, увеличаващите се пътни произшествия,

...
Пътната обстановка става все по-напрегната. Трафикът, увеличаващите се пътни произшествия,
Коментари Харесай

Как винаги да сме подготвени за пътуване през зимата?

Пътната конюнктура става все по-напрегната. Трафикът, увеличаващите се пътни катастрофи, честите смени на законовите разпореждания, невъзможността българинът да си разреши ново транспортно средство за безвредно шофиране, както и плачевното положение на пътищата са съществени аргументи да сме целогодишно с нараснало внимание по отношение на возилото си.
Прочетете още
Факторът паника здравословно би трябвало да се увеличи през зимния сезон. През този интервал от годината шофирането става още по-застрашено от всевъзможен вид неприятности по пътя. Как да понижим рисковете преди пътешестване през зимата е днешната ни тематика на диалог. А в късия ни материал по-долу ще ви дадем основни и извънредно скъпи насоки.
Кои са рисковете при зимното пътешестване?
Заледената повърхнина, непочистените от сняг, скреж и киша улици, влагата, която затруднява естественото напредване на автомобила са единствено част от заплахите, криещи се по пътя. Дългото шофиране допуска прекосяване по автомагистралата, където всички тези опасности получават още по-сериозен тип. А в случай че стигнете до дребни междуградски пътища, рискове като счупена мантинела, падащи камъни и непозволено шофиращи водачи усилва основанието за терзания.

Освен тези форсмажорни условия, като опасности следва да възприемете и положението на личното си возило. Напълно немислимо е в зимна конюнктура да продължавате да карате с летни гуми. Не тръгвайте на път и без нужния най-малко за справяне с непредвидени условия:
Вериги за сняг;Аптечка;Топло одеяло, ако закъсате;Торба с пясък, в случай че пропаднете в огромна снежна пряспа и няма мърдане ни напред, ни назад;Въже за изтегляне и кабели за подаване на ток, които да употребявате и в случай че видите закъсал водач на пътя;Стартерно устройство или по този начин наречения бустер;Зарядно устройство за телефон или портативна батерия, с цел да повикате пътна помощ, в случай че не можете да се справите сами с произшествието.За какво да се уведомим, преди да потеглим?
Следенето на, както и обзор на прогнозата преди тръгване е от значително значение освен през зимата, само че и целогодишно. Когато на открито вали сняг обаче, е от особена значимост да прегледате пресата по отношение на затворени или мъчно проходими пътища. На такива е изцяло разумно и естествено да попаднете, в случай че се отправяте към обичания си планински курорт.

Препоръчително е да се уведомите за всеки случай и за наличните майстори, магазини за авточасти, както и бензиностанции наоколо до дестинацията, към която се отправяте. Това напълно не е дърпане на дявола за опашката. Напротив, това е метод да се презастраховате и да се лишите от пропаднала отмора.
Кога да не тръгваме на зимно пътешестване?
В някои случаи даже да се подготвите съвършено за идното зимно пътешестване, е по-добре въобще да не го предприемате. Има обстановки, в които животът и здравето ви са не просто по-важни, а мощно застрашени от проектите ви.

Останете си вкъщи, в случай че от Министерство на вътрешните работи, метеорологичните станции или други държавни органи са пуснали известие, с което се предлага избягването на пътешестване, като се изключи наложителните проблеми. Също по този начин, в случай че имате каквито и да е подозрения за редовността на вашия автомобил, е по-добре да си останете у дома.

Не ви съветваме да тръгвате на зимно пътешестване, в случай че на открито ситуацията е напрегната и снежна, и в случай че не се чувствате в кондиция. Дори минималното и на пръв взор безобидно сънено положение може да съставлява сериозен риск за вашето и здравето на вашите пасажери. Двойното кафе няма да оправи нещата, само че пък закъснението за резервацията с два-три часа може да избави нечий човешки живот. Струва си, нали?

Бъдете постоянно деликатни на пътя. Особено през зимата. И изключително когато ситуацията допуска нараснало внимание. Разполагайки с принадлежности, аксесоари и уреди от първа нужда, ще си спестите ненужно очакване и терзание, в случай че закъсате с колата. Препоръчително е да употребявате услугите на пътна помощ, в случай че не разбирате от коли, вместо да се пробвате сами да поправите сполетялата ви щета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР