Пътищата към Витоша са проходими и обработени за коли с

...
Пътищата към Витоша са проходими и обработени за коли с
Коментари Харесай

Терзиев: 145 снегорина са в готовност из София

Пътищата към Витоша са проходими и обработени за коли с вериги. Автобусите до планината сега не се движат. Това заяви в профила си във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

" Едно дете е взето от хижа “Планинарска ария ” и е свалено от екипа ни до околност “Офелиите ”. Екипите ни са премахнали 11 паднали и рискови дървета ", добави той. 

Терзиев заяви, че сега 145 снегорина са в подготвеност из София. Със започването на снеговалежа, още от нощес започнаха обработки в София в регионите Витоша, Овча купел, Панчарево, Банкя и Южната дъга, където снеговалежът беше по-силен. Там са обработени трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и Южната дъга, добави той. Кметът уточни, че поради предстоящото намаляване на температурите през нощта, ще се правят обработки против замръзване, където има нужда.

" В спешния център е настанен един човек. Столичната община обезпечава грижа за настаняване на хора, останали без дом, в център за настаняване. Можете да подавате сигнали за бедстващи хора на тел 112, с цел да бъдат настанени в центъра ", напомни кметът.

" А от спешната обстановка в края на ноември научихме, че в Столичната общината в никакъв случай не е имало общоприети протоколи за деяние. Никакви! Сега създадохме първия подобен - Стандартна оперативна процедура за неотложно реагиране при усложнена зимна конюнктура. И към този момент се знае кой защо дава отговор и по какъв начин се подсигурява работата на екипите при значителни снеговалежи. Подписах протокола преди дни. Една от идващите стъпки е промяна в Инспектората ", добави Терзиев. Кметът напомни, че броят на сигналите в дните на снеговалежа през ноември е бил що се касае за последните четири години взети дружно.

" А през първите три дни след 26 ноември беше извозена дървесина що се касае за цялата 2022 година. Допълнителните контейнери, които общинските служби сложиха, облекчиха доста работата на почистващите компании. За непочистени улици при снеговалежа през ноември Столичният инспекторат наложи наказания на компаниите в размер на 204 000 лева ", сподели още Терзиев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР