Път и времева линия на урагана Хилари: Ето кога и къде се очаква бурята да удари Калифорния

...
Очаква се ураганът Хилари да удари Южна Калифорния с обилни
Коментари Харесай

Очаква се ураганът Хилари да удари Южна Калифорния с обилни валежи още този уикенд, след като си проправи път до Долна Калифорния в Мексико полуостров.

Синоптиците казаха, че бурята се очаква да доведе до 3 до 6 инча валежи, с максимални количества от 10 инча, в части от Долна Калифорния до неделя вечерта, с възможност за внезапни наводнения.

Вероятно ще има „вредни пориви на вятъра“, особено на по-високи възвишения, в района и вълни по крайбрежието, каза Грег Постел, специалист по урагани и бури в Weather Channel, каза за CBS News.< /p>до момента, в който достигне Калифорния, ураганът ще удари югозападната част на САЩ със силни валежи от петък до началото на следващата седмица, „пик в неделя и понеделник“, според Националния център за ураганите.

„Рядко е – наистина почти безпрецедентно в съвременните записи – тропическа система като тази да се движи през Южна Калифорния“, каза Постел пред CBS News.

Вероятно е бурята да предизвика свлачища и кални свлачища в определени райони, наскоро изгорени от горски пожари, и бурни вълни по части от южния полуостров Баха и крайбрежието на Калифорнийския залив, съобщава Weather Channel.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР