Паста за зъби без флуор Критиците на пастите с флуор,

...
Паста за зъби без флуор Критиците на пастите с флуор,
Коментари Харесай

Новите дентални мании

Паста за зъби без флуор
Критиците на пастите с флуор, открили за вредите от флуора в пастите върху цялостния организъм. Те настояват, че минерала унищожава хормоните, води до хронични болести на костите, води до деменция и диабет. Това са резултати от проучване на другите възможности на пастите с флуор.

Денталните експерти са уверени в успеваемостта и изгодата на пастите за зъби с флуор. Флуорът е главната протективна съставна част в пастите за зъби. Той защищава зъбите от развиване на кариозен развой и обезврежда киселинността след приложимост на сладки храни, да вземем за пример.

Пастата за зъби с флуор работи като натрупва минерала в емайла на зъбите, когато там доминират процесите на деминерализация. Това прави зъбите по-устойчиви и ги защищава от развиването на кариозни процеси.

Трябва да се знае, че с цел да докара до токсични реакции, би трябвало да се одобряват големи количества от пастата с флуор. А това няма по какъв начин да се случи при използването й два пъти дневно.
Свързани публикации.. За избелването на зъбите 0 Факти и легенди за дейния черен въглен в пастите за зъби 0 5 топ храни за зъбите ни 0

Направени са доста научни изследвания, които потвърждават изгодите на флуора в пастите за зъби за поддържане на положително орално здраве, без да провокират нездравословен резултат върху целия организъм.

Съществуват на пазара пасти за зъби без флуор. Някои от тях имат антибактериални съставки, такива за пресен мирис и в случай че те са абразивни, биха могли да отстранен повърхностната плака. За страдание това, което тези пасти не могат да създадат е да защитят и предпазят зъбите от зъбен кариес.

Топла вода и лимон
Смята се, че топлата вода с лимон е богата на витамин С, който пък подкрепя имунната система на организма. Но би трябвало да знаете, че този способ да си набавите витамин С в организма, може да бъде опустошаващ за зъбите ви. Лимоновият сок е много увреждащ за устната празнина, когато се приема по сходен метод. Пиенето на топлата вода с лимон всяка заран, значи ежедневни мощни киселинни офанзиви за зъбите.

Лимонът е рисково киселинен суперплод, който отслабва емайла на зъбите и дейно ги „ топи “. Лимонът даже може да обезцвети вашите зъби, той може да докара до сензитивност и болежка в зъбите.

Ако желаете да приемате постоянно топла вода с лимон, то след всеки банкет е желателно да отбраните зъбите си от киселинната офанзива. Това може да се случи посредством дъвки без захар, които подтикват слюннотделянето и по този метод се обезврежда киселинността в устата. Трябва да знаете, че не е желателно след приема на водата с лимон, незабавно по-късно да измиете зъбите си с четка и паста за зъби. Това може да провокира унищожаване на емайла, до момента в който той към момента е „ мек “ заради лимонената киселина.

Паста за зъби с деен черен въглен
Бройката на зъбните пасти на пазара, в които взе участие интензивният черен въглен, е голяма. Тя се усилва неизбежно. Някои от тези артикули са мощно абразивни и в случай че ги употребявате доста постоянно, могат да отстранен емайла на вашите зъби. Това провокира чувствителността на зъбите и по-лесно те могат да бъдат наранени от микроорганизмите, предизвикващи кариозни недостатъци. Тези пасти за зъби съдържат незадоволително количество флуор, което не води до отбрана на зъбите.
Оцет от ябълков сайдер
Това е новата мода в битката с непотребните килограми. Оцетът от ябълки спомага за понижаване на килограмите, усъвършенства блясъка на косата, а някои даже мият зъбите си с него.

Докато абразивността на оцета спомага за унищожаване на плаката и петната от алено вино, цигари и кафе, то постоянно води и до повреди в зъбния гланц и пожълтяване на зъбите. Все отново това е артикул с високо наличие на киселини. Дентина на зъбите става доста сензитивен от действието на оцетната киселина.
3553
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР