Мъже, които страдат от проблеми с венците се свързват два

...
Мъже, които страдат от проблеми с венците се свързват два
Коментари Харесай

Има ли връзка между заболяванията на венците и еректилната дисфункция?


Мъже, които страдат от проблеми с венците се свързват два пъти по-често с импотентност, в сравнение с тези със здрави венци и зъби.

Първото изследване от този жанр включва повече от 150 европейци и изследващите открият, че 75% от изследваните с еректилна дисфункция имат и неприятна орална хигиена.

Пародонталните болести като гингивити и пародонтити постоянно се свързват с общи болести на организма-диабет, разнообразни хормонални дисфункции, сърдечни проблеми. В последните години се следи увеличение на риска от развиване на проблеми с продуктивността у мъжете. Това се дължи на пониженото равнище на орална хигиена и поддържане здравето на венците и зъбите.
Свързани публикации.. 5 метода проблематичните зъби и венци да подложат на риск здравето на цялото тяло 0 Устата ни демонстрира положението на вътрешните органи 1 Кървящи венци - заболяване или неприятна техника на четкане? 0

Пародонталните проблеми се характеризират с понижено равнище на съединително-тъканно прикрепване, което държи зъба към венеца и със загуба на кост. Възпалението обгръща венците, те стават оточни, зачервени, кървят. Възможна е поява на неприятен усет и мирис в устата.

Първите забележими признаци са кръв по четката за зъби, непринудено и предизвикано кървене от венците. Тези признаци би трябвало да бъдат знак за належащо посещаване при дентален експерт. Ненавременното улавяне на казуса ще докара до по-лоши резултати и по-трудно лекуване. Най-нежеланият резултат на пародонталните проблеми е загубата на зъби.

В изследването се открива, че грижата за зъбите и венците, доста понижава риска от развиване на еректилна дисфункция. Колкото повече внимание се обръща на оралното здраве и рано се уловят признаците на инфектиране, толкоз по-дълго време ще се радваме на своите зъби.

Специалистите поучават да се употребява четка за зъби с допустимо най-малката почистваща глава. Препоръчва се такава четка, защото от една страна главата доближава до по-трудно наличните места, а от друга, можем да почистим и част от междузъбните пространства, което е извънредно значимо.

Движенията, които би трябвало да извършва ръката дружно с тези на четката са мудни, кръгообразни и масажиращи. Не бива да се ползва мощен напън при четкане, това може да разрани венците. Почиства се границата сред венеца и зъба с лек масаж.

Почистването на устната празнина се предлага да стартира отвътре на долната челюст. Почиства се задната страна на последния зъб, продължава се напред с масажиращи, кръгообразни придвижвания. След това се почистват зъбите от към бузата, още веднъж с тези придвижвания.
Почистването постоянно би трябвало да стартира от по-трудно наличните места и да върви към по-леснодостъпните. Почиства се деликатно всеки зъб от всички страни.

Накрая се почиства езика, тъй като върху него също има насъбран биофилм, който доста постоянно е причина за неприятен мирис. Употребата на конци за зъби и интердентални четки е целесъобразна. Конците за зъби можете да употребявате вечер, след измиване на зъбите. Водата за уста, която не съдържа алкохол, може да подкрепи вашата добра орална хигиена.

И въпреки всичко устната хигиена няма да е задоволителна, в случай че не се почиства постоянно зъбният камък. Желателно е да се почиства най-малко един път годишно, а за склонните към струпване на повече зъбен камък, на половин година.
3080
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР